Fem Hundringar Är Jul.

Nu börjar de dra ihop sig, julen är snart här! Men vad är de vi firar egentligen?
Om jag säger JUL, så tänker nog så gott som alla på julklappar. Tomte och gran, skinka och köttbullar. Ja de är ungefär vad vi förknippar julen med. Men egentligen så firar vi att det kom en kung! En liten kung föddes i ett stall i Betlehem. Jag menar förstås Jesus! Det är Jesus födelsedag vi firar, fast alla får paket. För om vi gör varandra glada, gör vi Jesus glad! Det finns en liknelse.

 

De var julafton, och en liten pojke i staden skulle sova efter en härlig dag. Men plötsligt kom han på, att han inte hade gett Jesus någon julklapp. Han hade 5 hundringar kvar, och bestämde sig för att ge dem till Jesusbarnet i stadens krubba. Han tog de fem hundringarna, och började gå. Men på vägen dit, mötte han människor som var mindre lyckligt lottade. Och tänkte att Jesus kanske kunde nöja sig, med några hundringar mindre. Därför gav han olika mäniskor i olika delar av staden varsin hundring. Till slut var alla hundringarna slut, men han bestämde sig för att säga godnatt till Jesus ialla fall. När han kom fram till krubban, ser han att det ligger fem hundralappar bredvid barnet. Inga vanliga hundralappar, utan hans hundralappar!

Jag tror de kan vara så att när vi hjälper, och är snälla mot varann så är vi de mot Jesus me!
Nu har ni lite mer hujj om varför vi firar jul.
Och du som är "icke kristen" bli inte rädd! Och sluta absolut inte fira jul! Utan ta de lugnt, men ha gärna Jesus lite i bakskallen. ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback