TaggTaggTaggTaggTagg!!!!

Imorn beger jag mig till gamla goa ensro. X-sommarläger och en spännande och wonderful vecka är vad jag ser fram emot, givetvis tillsammans med typ 70st andra ungdommar. Fram tills på söndag (kanske måndag om man räknar med att jag ska sova också) kommer jag vara så gott som okontaktbar, självklart har jga mobilen med mig men den har också semester! Jag kommer givetvis skriva om lägret i efterhand, men måste först börja med lite info för alla som INTE ska åka. På fredagskvällen från kl 18 är det besökskväll, då får vem som helst komma till lägergården strax utanför rättvik och umgås med mig och alla andra samt lyssna/titta på Jonas Helgesson, stå uppare och författare (med en cp skada om jag inte minns fel). VÄLKOMMEN!
Ha en toppenvecka!

15 midsommrar

Midsommarafton: Lunch hos Kleveholts i Strömsberg, testade åka både segway och tandemcykel som båda var väldigt spännande! Dans kring midsommarstången och sedan grillning, film och mys i uggelbo med de yngre ungdomarna.

Midsommardagen: Frukost på sängen vid halv elva, låg i sängen och myste, chattade och tackade för gratulationer på facebook till 12. Lugn och härlig dag tills städning, dukning och i ordning fixning började och sedan släkten började trilla in. Skratt och fika med mina älskade kusiner och familj.
Så nu kom jag och tänka på;
Jag har firat 15midsommrar i år.
Jag är nu straffmyndig och byxmyndig.
Jag får göra moppekorts provet (fast jag har ju inte pluggat klart än).
Jag får köpa viss energidryck.
Jag får göra alla saker som man måste vara 15 för att få göra.
Jag har endast ett år kvar tills jag får övningsköra (!).
Jag är fortfarande 8år äldre än min lillasyster Alice.
Jag får helt lagligt se alla filmer som det är 15års gräns på.
Jag får åka på face to face i år.
Jag räknas fortfarande som barn när det gäller biljettpris på UL/SL.
Jag är ett år närmre paradiset.
Jag kommer om tre dagar åka på mitt första läger som 15åring.

Flera av dessa saker kommer jag inte dra nytta av och inte heller ändra sen jag igår var 14. Men det är ju ändå lite big thing att FÅ även om man inte gör det sen! ;)

Tack alla underbara som förgyllt dagen och gårdagen, ni är fantastiska!

Gårdsbutiker

Nu har bestämt mig för att skriva om något jag egentligen inte vet så värst mycket om, nämligen politik.

Tänk er en massa små gårdsbutiker. Bönder som säljer kött, fläsk, potatis, morötter, jordgubbar och kanske rabarber och bär. Grönsaker och frukt samt kött och kyckling i små handelsbodar utspridda på landsbygden.
Istället för att ta bilen ner till ica eller konsum kan du ta skottkärran till en gård i närheten där du kan köpa det viktigaste. Kanske kan du till och med köpa mjöl, gryn, ägg och mjölk.
Jag skulle älska att ha en sån gård!
Men tyvärr är det inte möjligt om man inte är miljonär. Enligt nån konstig lag inom EU får man inte ha en gårdsbutik utan att betala nån viss avgift (en hög avgift), då måste man ha så stor produktion att man måste sälja till stora affärer och företag för att gå runt.
Då måste man alltså åka bil och släppa ut en massa koldioxid vilket inte är bra, istället finns miljö alternativet som är lokalt hemproducerat och faktiskt mycket godare. Ser du något negativt med det? Det gör inte jag, kanske ska skicka in en motion till riksdagen...
Men i alla fall så undrar ju jag varför inte miljöpartiet eller centern tänker på det. MILJÖpartiet, namnet säger ju  att de vill värna om miljön. Centerpartiet har varit böndernas parti och borde ju göra vad som är bäst för både bönder, stadsbor och miljön. Varför då sätta en lag mot att göra saker bättre? Inte okej!

http://www.unt.se/tierp/kvinna-omkom-i-trafikolycka-1382601.aspx

Strax efter ett idag gick jag ut med datorn i famnen och tänkte sätta mig i solen. Plötsligt ekar det en rejäl smäll och min första tanke är "Hm.. är det något på arenan idag...?" Nej, det låter från stora vägen! Smällen följs av ett panikartat gnisslande och obehagligt bromsljud och sedan en kolliderande krasch. Jag anade på direkten att ett däck smällt och att bilen sedan fått sladd och bromsade starkt för att inte åka ner i ån.
In med datorn, jag låste inte ens dörren utan bara tog mobilen i cykelkorgen och bar iväg mot händelsen. Både nyfiken och med inställning att hjälpa till om det behövs. Jag stannar på busshållplatsen en bra bit bort, vänder mig om och ser en granne komma cyklande efter mig, så jag väntar in henne och konstaterar att vi är båda lika oroliga och fundersamma.  Vi cyklar fram lite men ser inget konstigt... men plötsligt konstaterar vi att det ligger en last bil på andra sidan vägen (och andra sidan ån och bakom träd och bilar) UPP-OCH-NED! Några bilar har stannat och efter en liten stund kommer det en brandbil som stannar på tvären och går fram till en svart bil mitt på bron, varför inte till lastbilen? Efter en liten stund förstår vi ungefär vad som hänt.
En lastbil fick punktering (smällen) panikbromsade men kom över på fel körfällt (gnisslet) där en personbil kommer i säkert MINST 90km/h och det blir en kollision som slutar med att lastbilen välter och ligger med taket nedåt och hjulen upp i luften och personbilen inklämd i å-räcket (kraschen). Föraren i personbilen var en kvinna i 37års-åldern och jag har hört (vet inte om det stämmer) att hon var från Örbyhus, tyvärr så omkom hon i olyckan som inte kunnat hindras på något sätt förutom att de inte kört bil alls.

Det känns jättefel att säga det, men jag tror faktiskt det finns någon mening att det skulle bli som det blev ändå... Annars hade de inte behövt hänt!
Må Herren vara med de anhöriga till kvinnan! Amen

Att prova be


Jag har nu sett flera tv program där folk blivit sjuka och velat prova på bön. De prövar att fråga om Guds hjälp när inget annat fungerar, när döden är så nära att de ser himlen runt hörnet. Många berättar om något de hört i kyrkan som små, när de varit där med någon förälder som brukade be. Ofta i filmer kommer man tillbaka till den kristna tron, varför är det så? Kan man inte utgå från Gud och kristendomen från första början? Jo vi ska acceptera att det finns människor med andra religioner som också ser filmerna kanske, men vad är bäst lite religion eller ingen religion? Jag tänker att hur skulle jag tycka om det gällde en islamsk film, lite muslimer eller ingen religion alls? Personligen så tycker jag att filmer gott och väl kan innehålla religiös grund, oavsett vilken religion det gäller. I och för sig så vore det kanske inte jättekul om alla filmer handlade om muslimer och genomfördes med islamska regler där man inte får ha vilka kläder man vill och inte heller får sysselsätta sig med vad man vill. Nu känner jag mig väldigt sträng och lagom negativ men de filmer jag har sett är faktiskt så.

För ett tag sedan diskuterade jag och pappa det här med att Sverige inte längre är ett kristet land, hur politiken går ihop med det och hur många invånare som är kristna egentligen. Politiken får ni bilda er egen uppfattning om från grunden eftersom att politik inte riktigt är min grej. Men i alla fall så sa jag att det är typ tre-fyra personer i min klass som är kristna och då är nog min klass den som innehåller flest kristna på hela centralskolan. Pappa sa då att om en olycka skulle inträffa och flera föräldrar gick bort, hur många skulle inte då komma till kyrkan? Jo då kanske några fler än 4pers skulle dyka upp i kyrkan men är man då kristen? När man till vardags kritiserar allt som har med kristen tro att göra, men när något inträffar är kyrkan så okej att man frivilligt kan gå dit. Har jag fel eller är det verkligen verkligheten jag skriver om?
Jag är lite skeptisk till detta, självklart är det bättre sent än aldrig men hur mycket kan Gud acceptera egentligen? Jag skulle inte acceptera att någon kritiserar och kränker mig och sedan kommer till mig och ber om hjälp och stöd för att något jobbigt inträffat. Eller skulle jag? Jo det skulle jag kanske för jag hatar när folk gråter och är ledsna utan att jag kan göra något. Men skulle du acceptera det?
Stackars Gud har väl inget val... Han har ju lovat att älska alla människor oavsett, och inte är han en lögnare inte! Nej, min Gud är i alla fall godheten själv!

Kanske gäller "Man får vara nöjd med det lilla sa pigan som satte sig på nappen!" (Som också är från en reklam, se tidigare inlägg)

Reklam

I alla program som inte är på ettan eller tvåan är det paus, reklampaus.

Positivt med reklampaus:
  • Man kan gå ifrån tv:n utan att missa något av programet/filmen
  • Man behöver inte sitta på helspänn hela tiden, utan får andningspaus
  • Man kan utan att störa andra tittare diskutera och kommentera vad som hänt på tv:n
  • Man blir informerad om att det tex är billigare morötter på ica denna vecka (endast ett förslag)



Negativt med reklampaus:
  • Man bryter filmstämningen en aning
  • Serien/filmen tar längre tid
  • Man lämnar tv:n och kommer sedan tillbaka för sent och missar lite av filmen/programet
  • Man blir lurad att en massa saker ska vara bättre än det egentligen är.


Och det är den sista punkten på negativt jag vill utveckla lite mera.
Jag har fastnat lite på WC duck reklamen, den om "Nya fresh discs" som är en toalukts sak fast utan hållare och samlar inga bakterier. Perfekt tänker jag då och säger till mamma att sån borde vi köpa! Men mamma bara säger en massa negtivt som jag bara lyssnar på med ett halvt öra. Sedan tänker jag att hur lätt lossnar inte den där grejen och hur mycket trassel orsakar den inte? Säkert jättemycket eftersom att alla reklamer överdriver och ljuger. Lyssna på en kompis som testat produkten istället för att bry dig om reklamen, allt är inte sant, tyvär!
Lycka till i handlingsvärlden!


Jag vill flytta hemifrån, typ nu!

Ett år

För exakt ett år sedan cyklade Jag tillsammans med Mia och Emma, grabbarna och några fler scouter från ett ställe (som jag tappat namnet på) som ligger 2,5mil från Tierp till Hedesunda och ö-gården. Under färden och när vi kommit fram till gården skapades listan.
Listan är en lista bestående av 11par (för tillfället), ett par pär nummer. Meningen är då att den 6pers stora styrelsen ska hjälpa till att para ihop dessa två personer.
Listan har gjort sin egna lilla framgång och styrelsen jobbar för fullt med vissa fall och knappt alls med andra. Höjdpunkten har varit när något par "på riktigt" blivit ett par och glädjen varit stor.
Ett helt år har vi Jag nu jobbat med Listan och alla skrivningar och firar med att sammanställa alla tidigare nummer i datordokument eller på papper.
Om du råkar ha något förslag på folk som borde paras ihop så hör av dig via sluten komunikation (kan man säga så?) till styrelsen Malin Fritzon, Sofia Edén eller Linda Dahl. Linda som förövrigt har namnsdag idag så stort GRATTIS till dig! Och givetvis till alla andra som delar hennes fina namn Linda!

Million dollar baby

En film där Morgan "Gud" Freeman har en roll, alltid lika harmonisk och Gudig.
Filmen handlar om en kvinna som vill boxas och ger sig inte förän en äldre gubbe börjar träna henne. Hon blir såklart en stjärna och slår nästan alla (annars hade de ju inte varit någon film) men sen blir hon skadad och plötsligt handlar det inte längre om en bra karriär och titel matcher, utan om liv eller död.
När hon ligger skadad på sjukhuset så skyller hennes tränare det på Morgan (som heter något annat i filmen) eftersom att det var han som sa att flickan borde få en chans. Han säger att hon frågade fastän han sagt åt henne att låta bli, han sa hur hon skulle göra men hon gjorde ändå som hon ville.
Jag tror faktiskt det är en typisk kvinnosak, det är okej att rätta sig lite efter något annat men det ska ändå vara en sväng av gammal hederlig vana. Man frågar, får svar, gör som man gjorde innan fastän svaret då inte matchade.

Ta dig en liten funderare, hur bra är du på att rätta dig efter nya regler eller andra tillsägelser än du är van vid? Tänkt djupt och våga erkänn för dig själv.
Jag är urusel på det, helt klart! Jag kör med "När vi har det bra som vi har det, finns det ingen mening med att ändra!" Och de står jag fast vi ett tag till, jag har varit med om för mycket bra som ändrats till så mycket trassel bara för att någon tyckte att så ska vi nog göra. Jag tycker man ska ha en stadig grund och sedan om det behövs, utveckla små delar i taget. Jag tycker inte man ska ändra saker och ting bara för att allt rullar på så man har inget att göra, för det är då det är som bäst! Allt är som det ska, man känner sig hemma dit man kommer (skolan, kyrkan mm) och man trivs i de man gör. Det är precis så det ska vara!

Jesus-sommar [NU!]

Igår var jag tillsammans med Cissi och Amanda och våran privatchafför Rune till forsgården utanför Gävle. Trevlig resa (facebookandes på Amandas telefon) och så mycket trevligare människor där farmme, bla Örbyhusbrudarna och supiseLinda mfl. Jätte härligt att få komma iväg och träffa de goa kyrkfolket igen!
Eftersom att det ändå regnar så tänker jag börja packa lite till sommarlägret!
Ha det toppen!

Onödiga orättvisor till olika pris

Jag och Amanda pratade i telefon idag (Har ju aldrig hänt förut!). Vi pratade lite om kroppar och kroppsstorlekar och hur kläder är anpassade efter att vi människor ser olika ut till formen. Vi kom fram till att det är olika stort utbud av kläder för olika längder och bredder, lika som att tjejer har större utbud av kläder än killar.
Jag vet inte riktigt men jag antar att om man ska ha extra långa byxor så lär man gå till speciella affärer och det förvånar mig inte om det är mycket dyrare där (+att utbudet minskar) och inte tjänar man mer för att man är lång? Jag tror inte jag är ensam om att förstå att det här är bullshit, det är inte okej! Och vad kan vi då göra åt saken? Klaga? Skylla på Jocke? Nej, kanske kan man maila någon och säga vad man tycker? Fråga lite extra mycket och bestämt i butiken som inte har rätt utbud...

Klok topplista

Jag bestämde mig för att läsa alla de här små verserna i "Det är aldrig kört!". I boken finns det berättelser och liknelser men mellan dessa finns det små kloka ord skrivet med kursiv text och det är dessa jag nu läser/har läst.
Självklart är halva meningen att dela mina favoriter här på bloggen! Jag håller mig till den klassiska top10 mallen.

10
Vi som levde i koncentrationslägren minns dem som gick runt och tröstade andra, gav bort sin sista bit bröd. De kanske inte var så många men de är ett bevis på att allt kan tas ifrån en människa utom en sak: friheten att välja attityd i varje given situation. Victor Frankl

9
Gud måste älska vanliga människor, eftersom att han gjort så många
. Abraham Lincoln

8
Skulle ni som säger att det är omöjligt kunna lämna oss som gör det ifred?

7
Sikta mot månen. Om du skulle missa, så landar du bland stjärnorna. Les Brown

6
Ibland tror vi att det vi gör bara är en droppe i havet. Men havet vore mindre utan det droppen. Moder Teresa

5
Mod är att göra det du inte vågar. Där det inte finns rädsla finns heller inget mod.

4
Vänliga ord kan vara små och enkla att uttala, men de ekar i oändlighet. Moder Teresa

3
Sjung som om ingen lyssnar. Älska som om det aldrig kommer att göra ont. Dansa som om ingen ser dig. Lev som om detta vore himmelriket på jorden.

2
För världen kanske du bara är en enda människa... men för en människa kan du vara hela världen.

Och genom att skriva denna topplista har jag också genomfört min favorit, nummer 1: När du hjälper en annan uppför berget, bestiger du det samtidigt själv. I och med att jag skrivit dessa tio har jag själv läst alla. Och det är inte heller sista gången jag skriver något från boken "Det är aldrig kört!", för det är det inte heller!




Framtids fantasi

Jag har tänkt på en sak... (wow!) Det måste finnas ett gemensamt ställe där typ ALLA glömmer/struntar i att städa.
Jag städade skafferiet idag (torsdag) av någon konstig anledning (nu låter det som att mitt hem är kliniskt rent vilket det absolut inte är, faktum är att det enda som nu är rent än nog skafferiet) i alla fall så tänkte jag att hur ofta städar man skafferiet? Jag hittade en massa konstiga saker i vårat skafferi (som endast fått enkla små städningar på sista tiden) bla en flaska saft som gick ut 2001 (det är TIO år sedan!!!), snö-spray (visste inte att det fanns...) och whisky som luktade jätte äckligt! Alla dessa saker är säkert sjukt gamla och helt onödiga och oanvändbara.
Tillbaka till saken, vilken del av huset är den smutsigaste?

  • Under soffan/sägen
  • Bakom tv:n
  • I köksfläkten
  • I fönstret
  • I byrålådorna
  • I garderoben
  • Bakom tvättmaskinen/diskmaskinen
  • I ugnen
  • Kyl/frysen

Jag tänker såhär; Om 10år kommer jag att bo själv, jag kanske inte kommer vara gift när jag är 25 men säker kan man aldrig vara, Jag kanske har barn eller en hund. Och jag kommer till 100% vara ansvarig till vad som sker i mitt hem och jag måste se till att det blir städat och jag måste laga mat 2ggr om dagen, hämta all post och betala alla räkningar. Jag måste tanka och tvätta bilen, tvätta, diska och handla, jag måste elda och vädra. Det är en hel del att göra helt enkelt och allt detta om bara 10år, vad tillkommer då om 20år?
Jo då måste jag också köra barnen till dagis/skolan, göra matlådor till mig och min man, pensions spara, klippa gräs och skotta snö, vattna blommorna, hälsa på mamma och pappa och mormor och morfar, baka tårta till födelsedagarna och sticka tröjor och sockor till hösten. Jag måste uppfostra mina barn och se till att de blir bra människor som hjälper mig med allt som behöver göras, jag måste gå ut med hunden och mata kaninerna, antagligen kommer jag mot min vilja vara tvungen att skjusa barnen på fotbolls match och sedan till sjukhuset för att de brutit armen. Jag måste hinna umgås med mina vänner, prata i telefon och vara i kyrkan samtidigt som jag ska låta bli att gå in i väggen.

Håller en människa verkligen för det? Vi får ju inte glömma att man ska jobba 9h om dagen också, och baka bullar. När är det tänkt att jag ska få tid att kolla på tv och ta en kopp te i godan ro? När jag är 70 och blir bombad av mina barnbarn som undrar om jag kan sticka en speciell grymt avancerad tröja till dem? Och så ska man ju på semester med husvagnen också, och motionera lite...
Flera av er blir säker illamående av alla mina framtids fantasier men om ni tänker att vi bara tar hälften av allt jag skrivit ovan så kanske de kan bli okej, för antagligen/förhoppningsvis så är man ju två som delar på både ljus och mörker. Men jag brukar tänka att om man ser det värsta så kan det bara bli bättre! (men tro mig det skulle kunna bli mycket mycket värre än sådär, tex att alla på hela jorden dör förutom jag och jag får inga barn och blir inte gift).
Vad nu detta har med vilken del i huset som är mest ostädad att göra vet jag inte, men förhoppningsvis har du fått något att fundera på! Tänk så skönt det skulle vara att vara prinsessa ändå (prinsessorna säger säkert "Tänk så skönt det måste vara att vara en vanlig tjej...") bo på slottet och få allt man vill dukat framför sig... men inget privatliv säkert så... Jag är glad för den jag är och jag låter Gud ansvara för resten tills dagen är inne!

Jag tror förresten att jag slagit rekord på "flest parenteser i ett blogginlägg..." ;)

Fredagen den tionde juni tvåtusenelva!

Efter skolavslutningen i frdags så hade Jag, Evelin och Clara en liten fotodag. Här kommer lite bilder och mer finns om ni kollar in deras bloggar!


Evelin! (Clara fotograf)


Clara! (Evelin fotograf)


Clara! (Jag fotograf med Claras nikon)






Otroligt spännande att komma ut i natuern och både fotografera och bli fotograferad!
Tack Brudar!<3



Det är aldrig kört!

15 sätt att förbli olycklig
  1. Förvänta dig att andra ska göra dig lycklig.
  2. Skyll din olycka på andra.
  3. Använd "om bara" så ofta du kan när det gäller tid, pengar och vänner.
  4. Jämför det du har med andra.
  5. Var alltid allvarlig.
  6. Försök alltid göra alla till lags.
  7. Säg aldrig nej.
  8. Hjälp andra, men låt ingen hjälpa dig.
  9. Betrakta dina egna behov som oviktiga.
  10. Om någon ger dig en komplimang, avfärda den genast.
  11. Om någon kritiserar dig, förstora det.
  12. Behåll alla känslor på insidan.
  13. Förändras aldrig.
  14. Var aldrig nöjd med något annat än absolut perfektion.
  15. Tillbringa all din tid i de förflutna eller i framtiden.
Om vi vänder på det:
  1. Gör vad du gillar och som gör dig lycklig.
  2. Den enda som kan orsaka att du är olycklig är du, allt börjar ändå i ditt huvud.
  3. Uppskatta det du har och sträva efter att må bra och vara lycklig, det finns nån mening med att du är pank just nu (men det betyder inte att du kommer att vara pank livet ut!).
  4. Alla är vi olika och trivs med olika saker, samma tröja kanske inte passar lika bra på dig som på din kompis.
  5. Skratta, vik dig dubbel, LEV! Låt livet föra dig ibland och ha inga nära gränser. (Självklart ska du inte gå FÖR långt så du skadar dig själv eller andra.)
  6. Om du ALLTID sätter andra först så kommer du snart inte kunna göra de längre för din kropp orkar inte det, om inte du mår bra kan du inte heller få andra att må bra.
  7. Säg ifrån, låt inte folk köra med dig så de blir för mycket! Alla har vi ben och armar att sköta oss själva med. Vänlighet är däremot mycket bra!
  8. Om du hjälper din kompis att flytta hennes bokhylla tar du 50% av hennes arbete, om du sedan inte låter henne hjälpa dig med din arbetar du 150% medan hon arbetar 50%. Hur länge orkar du hålla på så? Snart ligger du på sjukhus med en rygg som gått av!
  9. Måste du så måste du. Du är också en människa och lika viktig som alla andra, låt därför din värld vara jämställd och rättvis!
  10. Tacka och bocka!
  11. Och? Tänk på det negativa till nästa gång, lägg det i byrålådan.
  12. Gråt, skratta, var arg, var glad. Om inte ilska, hat och sorg fanns skulle inte heller glädje och kärlek finnas.
  13. Stäng inte in dig i en lite bur och en massa onödiga gamla rutiner. Men ta ett steg i taget, låt dina vänner veta att du är samma människa.
  14. Allt kan inte vara helt perfekt, grotta inte in dig i svårigheter utan se det ljusa i saker och ting. Men glöm inte att sträva efter din dröm!
  15. Ganska självklart, LEV I NUET!

En stor dag för Tierp, en mysig dag för mig!

Idag umgicks jag med min kära vän Amanda. Hon tog bussen hit till mig för första gången, ingen av oss är så värst super haj på bussar så vi tog en buss som passade med tiden och skulle till Tierp. Jag stod med Elton och cykel på hållplatsen hon skulle av på samtidigt som hon tröck på "stopp", men den sketnans bussen stannar inte!! Bussen bara åker förbi mig och Amanda hittar inte för 5öre! Jag slänger i Elton i cykelkorgen samtidigt som jag ringer Amanda som panikslagen sitter på en buss och vet inte riktigt vart hon ska. Raka vägen längs 292an ner mot svanby med en hund i cykelkorgen och en hel del bilar på vägen. Väl nere hittar jag Amanda och så får vi gå hem... Äta vattenmelon och nektariner, ballerina och saft. Möblera i stugan och bada lite vid bergstäkten samt steka i hettan uppe vid stugis i "skogen". Tack för en härlig dag! <3

Nu har jag lyckats trycka på nån knapp så hela inlägget skrivs med kursiv text och jag kan inte fixa det, tyvär! -.-


FRÅGA: Vad är konstigt med kristendommen? Jag har tänkt att samanfatta lite konstigheter i ett annat inlägg sen så kommentera gärna (eller säg till mig på nått annat sätt) nått som du tycker är lite konstigt eller underligt med Kristendommen. Tack på förhand!

SOMMARLOOOOOOOOV!!!!!!!!

Idag gick jag ut 8an, helt sjukt egentligen att 2/3 av högstadiet och 9/10 av hela grundskolan är över! De här är mitt 9onde sommarlov (om jag räknat rätt?) och ändå känns det inte riktigt som sommarlov... ni vet, man brukar ju få en speciell "sommarlovs-lycka"? Men den har inte kommit för mig än... I alla fall så nu är det lov vilket betyder att man ska få sova på mornarna och vara vaken på kvällarna! Eller har jag fel..? Jag har i alla fall gjort en liten undersökning på facebook om hur man ska göra för att få sova på mornarna utan att någon protest. Jag antar att jag inte är ensam om att ha en Mamma som kommer och säger "Gå och lägg dig nu då och sov inte bort hela dan imorn!" Och jag sover ändå inte längre än till max 11!

Vad man kan skylla på:
  • Ren och skär lathet.


  • För att alla andra är vakna på kvällen och sover på morgonen, man vill ju smälta in!


  • För att man är trött på morgonen och pigg så kvällen.


  • Det är svalare på morgonen och då sover man bättre!


  • För att det är så unga människor gör per automatik!
Så om du vill ha bra anledningar till att sova när du vill, utan att någon kan klaga så har du nu några tips!

GLAD SOMMAR!!!

Ängskär!

I Ängskär finns det en lägergård dit vi som små elever alltid åkte på skolresa, nu har vi återupplevt gamla minnen i äldre dar.
Först när vi kom dit och såg husen så var allt så mycket mindre än förr i tiden, konstaterade därmed att vi växt en aning.
Vi bara va hela förmiddagen och fram tills fröken Ann kom och ställde till med bus. Vi paddlade över i kanoter och roddbåt till en ö i havet. Sedan gick vi barfota på kottar, barr, klippor och annat som skar i fötterna ända tills vi var framme vi en udde, då började det riktiga äventyret. Vi skulle gå slimebana ute i havet! Ni vet de hala stenarna som man alltid försöker undvika när man är och badar? Det var BARA sånna stenar och en massa hal slime plus lite vind på det, ni kan ju gissa om de var lätt? Absolut inte, men ganska kul var det ändå förutom några lindriga skador.
En massa bad, mycket skratt, en härlig klass, en bra klassresa helt enkelt! Och massor av myggor förstås...
Nu ska jag snart iväg på växthus-möte och sedan ska jag sova, för jag har sovit ungefär 4h i natt.

Dagens tips: Smörj in er med solkräm!

Gud plockar hem folk

Jag kollade för en liten stund sedan på tv4 nyheterna där de berättade om helgen som varit. Helgen som varit full av dödsoffer, 12 räknas omkommit under dessa 5 dagar. Det är mer än två personer om dagen! Varför? Det finns två olika varför i denna fråga fast de lyder rätt lika... Orsaker till att de avled var; fylla, för höga hastigheter, inga säkerhetsbälten och en trevlig kombo. Och så undrar jag varför sätta sig i den situationen då man kan offra sitt liv och faktiskt gör det, var de verkligen värt det? Var den onyktra festkvällen hemma hos kompisen värd att kosta dig livet? Och varför ens dricka så man ställer till det på de viset? Och tänk så många som det kunnat gått precis lika dant för, men som klarade sig den här gången. Men varför kunde nu inte gud sända sina efterlängtade änglar att vakta de som behöver dem? Räckte dem inte till eftersom att Jag hade en hel drös med mig till Stockholm som skyddade mig och Cissi från skumma alkisar mm. Och de i Sthlm åker i alla fall T-bana och kör inte ihjäl sig själva...
Nej, jag börjar bli lite besviken på fader vår i himlen, men ändå är jag tacksam att han varit och är med mig och dig!
Godnatt!

GONE

Jag försvinner i stort sett hela tiden, Alice har till och med börjat sakna mig...
Jag var ju i stockholm och kom hem igår kväll och nattade Alice. Idag har jag varit på nationaldagsfirande på gammelgården och sedan var jag barnvakt och kom hem vid 19. Imorn åker jag halv 8 till ängskär och kommer hem på onsdag nån gång. På torsdag antar jag att vi ska städa skolan och kolla på film, sen sluta. På fredag får jag SOMMARLOV!!!!!!!!! :D
I alla fall så ska jag försöka skriva ett rejält inlägg när jag får tid, nu är jag mitt uppe i planering och sånt!
Ha det bra!

AVSTAMP!

Lever hon eller? Nu har hon inte skrivit på jätte länge... JA! Jag lever, jag har sedan i torsdags varit i Stockholm på equmenias riksstämma. Jag har varit ombud för SMU i Tierp tillsammans med Cissi och Mattias (och vårdnadshavare/"mamma" Frida). Samtidigt som equmenia hade stämma hade också missionskyrkan sin årliga kyrkokonferens (motsvarigheten till riksstämma) och där beslutades det att de tar efter oss. Så som equmenia bildats av tre samfund har nu också GF-kyrkan bildats av samma tre samfund, skillnaden är att equmenia är ungdoms organisationen medans GF-kyrkan är "den riktiga" vuxen organisationen.
Jag har också tänkt att i och med detta har vi nu skapat historia och krångel för religions-undervisningen. Jag kom nyss på att jag vet nog mer än min So-lärare för tillfället, och de borde jag forsätta göra eftersom att jag faktiskt i stort sätt var där. Och jag är inte säker men det är mycket möjligt att det numera står fel i våra fakta-böcker, det saknas åtminstone en spalt om GF. Jag ska också säga att det är ett arbetsnamn som kommer att vara i tre år om jag inte hört fel (vilket jag mycket möjligt kan ha gjort).

Equmenia
= samfundet mellan SMU/SBUF/MKU (Svenska missionskyrkans ungdom/svenska baptisternas ungdomsförbund/ metodistkyrkans ungdom)
Riksstämma= Årsmöte för hela landet
GF-kyrkan= (Gemensam framtid) samfundet mellan Missionskyrkan/Baptistkyrkan/Metodistkyrkan
Ombud= En eller flera personer som fått förtroendet att representera en förening på ett större "möte".

Nu tänker säkert några av er att hur skjuttsingen kan man åka till stockholm, sveriges huvudstad och bara sitta i kyrkan? Början på mitt svar lyder då "Det går alldeles utmärkt, bara man byter kyrkan ibland!" Vi ha varit runt i lite olika kyrkor i Stockholms stad, Betlehemskyrkan (EFS), Fiadelfiakyrkan, Bromma, Abrahamsberg, Immanuel, Norra real osv. Det vart en del donken också... inte så uppskattat av mig eftersom att jag är en "MAX"are... Och vi har pratat Gud på ett sätt som jag säkert kommer att återkomma till i något annat inlägg för nu ska jag sluta skriva innan jag skriver något riktigt dumt för jag är jätte trött! Gonatt!

(OBS, jag har inte läst vad jag skrivit nu så var gärna trött när du läser och sov sedan på saken!)

Djävulskt

Ni vet på Kalle anka när det kommer upp små figurer på axlarna som är ängel och djävul? Jag tror jag har sånna små djävular runt springandes i mitt hus. Saker försvinner hela tiden! Alice cykelhjälm är borta, mina tights och mitt linne är spårlöst försvunna och förra veckan försvann min bh. Så nu springer jag irriterad eller rättare sagt riktigt bitter runt i huset och letar desperat efter djävulens lilla högkvarter... Och så lyckades jag på något underligt sätt skrapa upp den här "innerknölen" vid vristen på min foppatoffla! Det måste väl ändå vara helt omöjligt, men jag blöder så de hände på riktigt... Men varför ska detta hända mig? Vad har jag gjort? Kan också passa på att säga att jag sågade mig i fingret idag på tekniken, otur all the day!