Så stor men så liten ändå

Våren 2009 var jag så här liten. Men tillräckligt stor för att få åka på VVV för första gången. På den tiden då jag såg världens goaste och snällaste människor som stora monster bara för att dem är lite äldre än mig. Nu är jag kanske monstret själv. Imorn när jag åker iväg till sjövik på nyårsläger så är det säkert nya "små" tonåringar som tycker jag är värsta tant-mostret. Men om nått år eller så kommer dem veta att jag är snäll egentligen. För då inser dem att monstrerna på lägrerna är dem själva.
Ett tips är att göra som jag just gjort och kolla på gamla bilder på de "läskiga" (som är genomsnälla numera) och se hur söta dem var när de var små! ;)
GOTT NYTT ÅR!!!!

Jul

De flesta av er som läser det här har fått minst en julklapp, ätit skinkmacka och köttbullar med rödbetssallad och potatis. Flera av er har haft besök av tomten och kanske till och med ställt ut gröt till honom.
Några av er har gått till kyrkan vid något tillfälle under helgen och nån har bett om en fin jul. Någon har ställt fram en julkrubba och välkomnat det lilla Jesusbarnet.
Någon, kanske du som läser det här just nu, har försökt flytt från den här helgen. Försökt att gömma sig från all alkohol, alla slagsmål och allt prat om att det här skulle vara bra.
Nån väntade på tomten
Nån väntade på Jesus
Nån väntade på helvetet

Idag är det storm. Jag sitter i min säng och vet inte riktigt om jag ska våga lägga mig ned och försöka sova, eller om jag aldrig mer kommer vakna igen då. Det blåser massor och vi har mycket skit och träd på gården som kan blåsa iväg och skada. Ändå är jag rätt trygg. Jag har en ängel kring mitt hus.
Tanken att flera barn igår, på självaste julafton upplevde samma rädsla fast tjugo gånger värre och utan minsta lilla tanke på att det skulle finnas en skyddande ängel i närheten, finns i mig.
Här sitter jag i min säng i en ny fin pyjamas  och har fått flera julklappar, spelat spel med familjen och strattat tills tårarna sprutade. Myst framför kalle anka och ätit julmat tills jag nästan sprack. Och ute, bara i Tierp finns det barn som önskade att de räckte att blunda för att komma bort, bort från den hemska julen.
Ni har vi ett år på oss att tänka ut något riktigt bra. Något som gör succé så att ingen sitter ensam, längtar bort eller är rädd på julen. Vi kan klura ut något som gör att alla vill välkomna det lilla söta, underbara Jesusbarnet. För det är de som julen handlar om. Att med glädje välkomna Jesus.

Välkommen Jesus!

Jag är förvånad över att det var så mycket folk i kyrkan på julbönen. Det är väldigt betydelsefullt att människor som vanligtvis inte är i kyrkan kommer på julafton.  Jag hoppas att du haft en bra dag, kanske har det varit i kyrkan. Och givetvis. Välkommen Jesus!

Glädjespridare

Idag har jag varit en riktig glädjespridare. Jag, tillsammans med Alice och farfar var till vendelgården (ålderdomshemmet i örbyhus) för att hälsa på pappas gudfar och morfars farbror. Det var alldeles för länge sedan jag var där och det är nått jag måste ändra på. Jag vill också uppmuntra dig att besöka äldre bekanta, framför allt såhär i juletid. Var en glädjespridare för du får så otroligt mycket glädje tillbaks. Och från mig, till Dig:

Just talking

Ett samtal med min farfar kan vara i ungefär tjugomiljionertrehundraförtioåttatusen år om inget avbryter.
Nu har ni också fått svar på varifrån min goda talförmåga ifrån.
Idag, efter min snabbvisit till uppsala skulle jag laga lunch till farmor och farfar hemma hos dom och såklart så pratade farfar en massa under tiden. Jag kan det mesta om släkten som dog för sextio år sedan och vad farfar gjorde i sin ungdom. Och självklart går alltid diskussionen om dagens ungdom och hur det var förr och allt sånt. Men det är väldigt lärorikt!
Visste ni tillexempel att kvinnor från 13år och uppåt i genomsnitt har haft 11karlar (som farfar uttryckte det)? Det borde ju inte vara makar utan mer pojkvänner, men jag kan inte svara säkert på det . Hur illa är det egentligen? Vad säger ni?

.

Älskar reklamen för Bingolottos uppesittarkväll då två pensionärer sitter i soffan och ser bara för kära ut.
U N D E R B A R T
Hittade ingen bild på just de pensionärerna men en annan gullig bild på google ;)

Housewife of skämsta

Jullovet invigdes idag med en härlig lyxfrukost:
Nybryggt himlagott-te
Apelsin
Gurka
Paprika
Avokado och keso röra
Julbröd med skinka och senap
Framemot eftermiddagen var det dags för mig att börja med middagen:
Köttfärsbiffar med rostade rotfrukter
Isbergssallad
Ärtor och sås
Mums!

Jullov utan känsla.

Värsta mardrömmen en måndagkväll. Inget internet och inget varmvatten. Jag skulle förbereda uppsatsen som skrevs idag (y) och duscha. Slutade med ett tvättat hår (i kallvatten) framför teven.

Julklappsinhandligen börjar rulla och mina planer inför jullovet, som för mig började idag, faller på plats. Känns rätt skönt faktiskt.
Nu ska jag ut och röra lite på mig. Pusshej!

Julstämningen börjar inta skämsta!

Skulle kunna få symbolisera en människa utan Gud, genomskinlig och skör.
_
Om det nu är möjligt så är FÖR mycket Gud inte heller så bra..?
_
Jag och min suddiga bak-kompanjon.

Halleluja!

Idag sov jag ända till halv tolv. Kan bero lite på att jag inte kom hem förän tjugo i två inatt. Julfesten i Örbyhus var väldigt trevlig och mycket rolig. Saffranspanacotta är tyvärr inte någon smak jag föredrar att återuppleva.
Dagen som sådan blev plötsligt väldigt kort. Julstädning och pyntning samt kvällsmys med Alice. Och imorgon ska jag åter vara Maria i ett julspel, denna gång en mer klassisk vandring för mina små växthusbarn. Åh de är så goa!
Kom till borgenkyrkan kl 11 imorn. Du behövs där!
------------------------------------------------------------------------------
Idag fick jag en liten överraskning också. En som gjorde mig så otroligt stolt och lycklig till tusen. Kolla på Fia och se om du kan gissa vad det är.
Puss på dig stumpan!
SVAR:
aiF allil åp ftitsppäl

Duktigt!

En vecka på habiliteringen i Tierp. Mycket trevligt gäng att jobba i, ett stort plus. Härliga och goa patienter som har sina svårigheter och diagnoser men som är lika värda och betydelsefulla för det. Mycket kul att se. Glad efter mycket beröm för mitt goda sinne för barn och för egna intiativ på lagom nivå.
Tack Gud för denna fina vecka!


Och välkommen till världen lilla Mélonie! En väldigt efterlängtad liten sötnos! <3

Pyskolog @ hab.

Jag känner mig ganska negativ nu. Det är antagligen för att jag är så trött eftersom att jag inte gör nått annat än att fika dagarna långa. Att praoa som pyskolog på habiliteringen innebär kaffe, kaffe, choklad, te, pepparkakor och lussebullar, ja och så lunch såklart. Blä, har verkligen fikat söner hela mig denna vecka. Ingen action heller. Idag var jag på något pappa kallade julfest men som i själva verket bestod av att vakna kl 06.00 för att åka mot uppsala, mysa med te (som jag förövrigt spillde över hela mig hela vägen tills pappa tände lampan i bilen) och macka i bilen. Framme blev det fika (såklart), föreläsning/seminarium i två timmaar utan avbrott, lunch på saluhallen, föreläsning i en mycket mindre sal utan luft med ett tusen gånger ointressantare ämne jag inte ens vet vad det var. Och så hemma halv fem, trött som jag vet inte vad. Inte hann jag med att träffa konfirmanderna och fick genast bassning för det när jag startade facebook. Mycket synd. Ser fram emot en fin jul, ett jullov med mycket sömn och ett riktigt gott nytt år!

Yeah!

Idag har jag bytt kontakt på en lampa jag tog hem från stugan för någon vecka sen. Riktigt stolt att jag klarade det själv med endast en liten förhandskurs av pappa innan. Det var så mycket enklare än jag trodde!

Före:
Under:


Efter:


Resultat:


Observera att det nu inte är kvalitén på bilderna som räknas utan vad lilla otekniska jag lyckats åstakomma! ;)

25 nu tack!

HejHej!
Idag önskar jag att jag vore typ 10år äldre. Efter lucian i förmiddags stannade jag kvar en liten stund i kyrkan och pratade minnen med Emelie och Ida, Madde och Jesper. Jag och Emelie konstaterade att det måste vara väldigt mysigt att vara gravid. Bortsett från att det är sjukt svårt att reda sig själv, typ knyta skor och sätta på sig strumpor och att många mår väldigt illa så är det säkert übermysigt (lite fejk erfarenhet har jag ju). Och av någon anledning så har jag kollat på bilder på ringar. Mycket spännande! Jag tänkte såklart visa några fina ringar jag googlat fram.
En sån här vore ju härlig att vbära på vänsterhanden. Men så opraktisk och så...
Enkelt och snyggt och praktiskt.
Liten blandning.
Och till grädde på moset kollar jag på kär och galen på 5an. Puss!

blä

Önskar jag kunde ändra på mina smaklökar. Det finns så mycket som jag önskar jag tyckte om, men som helt enkelt är blä. Det är så mycket enklare om man tycker om all mat.
tex
  • Varm gullök
  • glögg
  • lakrits
  • annanas
  • fett på kött
  • söt-sur mat över lag
  • lever
Ps nu finns jag åter på mobilen. Aspenskolans exp ansvariga ringde pappa i morse och vi hämtade min lilla tegelsten.

Trött

Jag hade svårt att sova igår. Somnade efter mycket om och men straxt före 00.00. 00.15 ringer hemtelefonen, privat nummer, typisk telefonförsäljar-röst. Jag svarar trött "Ja, hej det är Malin" damen i andra ändan säger "Hej, det är från polisen. Jag söker Sune Fritzon, det har inte hänt något men..." Jag svarar trött och lite spydigt "Vad gäller saken?" Då jag visste att pappa sov. Polisen frågar om det är min pappa och jag svarar att det är det. Hon frågar om vi har "sånna där långhåriga kossor". Jo, det har vi ju. "Ja, vi får in samtal här om att dem är ute på vägen och att folk håller på att köra på dem." Jag flyger upp och "jaha, ja... jag ska kolla efter pappa." På väg till pappa frågar hon hur många djur vi har och jag svarar helt frågande "Ehhh, jag vet inte riktigt" Insåg i samma sekund att det lät väldigt oansvarigt. Hoppas verkligen att hon hade överseende med att klockan var efter midnatt och att jag faktiskt sov. Sen somnade jag inte förän ett-halv två när mamma och pappa kom hem igen efter att ha jagat in en brunstig ko och stor-tjuren.
Varnar er att om ni åker mellan Tierp och Örbyhus på 292an så kör försiktigt, våra highländare är inte så förtjusta i hagen just nu. Vägen lockar mer och några av dem är svarta och utan reflexer även i mörker...
Det är inte de små som rymmer numera, utan de pussgoa jättarna.. :*

U N D E R B A R T

Just nu, mitt i all panik har jag stannat på ett rosa moln. Jag är så glad, glad, glad. Kanske är det för att vi idag sjöng en psalm som går just "var glad, var glad, var glad i din Herre och Gud. Var glad, var glad och hylla din konung och Gud."
Kanske är det för att julfesten igår blev väldigt lyckad och mysig.
Kanske är det för att Gudstjänsten som jag idag ledde (alltså var "programledare" för, typ) gick över förväntan och en stolt församlig hälsade på mig efteråt.
Kanske är det för att jag fick en puss på kinden av min lille riddare innan jag åkte hem idag.
Eller kanske är det för att jag nu sitter med en stooor kopp te och tända ljus och bara njuter av lugnet och friden.
Men oavsett vad det är, så är Gud med. Men, runt och i mig, förevigt. Amen
Mitt sommarparadis!
Kärlek till er alla! <3

Hand i hand med Jesus

När jag ska lägga mig på kvällarna tar ja alltid av mig mina smycken jag haft under dagen. Örhängen, ring, halsband och klocka läggs i sminkhyllan. Igår kväll tog jag av mig mitt konfirmationshalsband med ett kors på, men glömde antagligen lögga det i sminkhyllan. När jag vaknade imorse, täpt, skrovlig och med slem i halsen höll jag mitt kors i handen. Jag vet att jag inte hade det där när jag somnade för jag ändrade frisyr från fläta till knut i sista stund.
Jag tänkte att jag låg i min varma mysiga säng med Jesus i handen. En väldigt härlig känsla.
Något som inte är riktigt lika härligt är att jag tappat bort min mobil. Antagligen så kommer jag vara utan den hela helgen. Effektivaste sättet att få tag på mig nu är att veta vart och med vem jag är och kontakta någon i min närhet. Internet funkar så länge det inte är bråttom. Annars hemtelefonen!
Pusshej!

Exklusiv smygtitt!

Only for you!

Efter denna bild kan ni knappast låta bli att komma till Borgenkyrkan på lördag kl 17.30 (glögg drop in från 17) på Julfest! Så jag hoppas på att se er alla där!

Ett löfte är ett löfte

Jag har precis kollat på House, en sjukhusserie med en man som kortfattat är världens bästa och elakaste läkare. Jag kollade inte så noga idag och förstod så gott som ingenting egentligen, men en sak såg jag och den var väldigt rörande. Det är alltid en patient som är dödligt sjuk och de inte finner felet på, de är att lösa det som programet går ut på. Idag pratade läkarna något om att den sjuka mannen skulle ljuga eller inte ljuga för sin fru/flickvän. Det resulterade till att han visste något hon inte visste och sedan fick hon reda på det och lämnade honom iskallt på sjukhuset. Hon sa till läkarna på vägen ut att hon inte brydde sig om honom mer men att hans feber var tillbaks.
I slutet dog mannen och bredvid stor hans fru/flickvän i förtvivlan och grät.
Jag tyckte det var väldigt fint. Att även om dem inte var gifta så hade dem nånstans lovat varandra att älska varandra i nöd och lust, tills döden skiljer dem åt. Och när han faktiskt dog stod hon där, för de hade hon lovat.
Ibland inser man inte det goda man har förän det försvinner.
Såhär kan det se ut på våra UR-möten...

Ja, tack- pizza

Idag är jag hos min kära mormor en stund. Nu ska vi äta pizza som vi nyss bakat!


Spontant? Ja!

Fröken svarar

Fråga: Vad vill du gå för gymnasium?
Svar: Jag är ju som sagt i åldern för gymnasieval och det är ensast månader till jag ska välja.
Jag skulle vilja gå på högbergsskolan i Tierp. Dessvärre så är jag inte lika sugen på linjerna som finns i Tierp. Jag har lite svårt att bestämma mig för om jag vill gå sam eller barn och fritid. Jag är ingen teori-människa egentligen och vill inget annat än att sluta skolan och börja jobba, så jag kan skaffa barn någon gång. Men det lär inte funka, det förstår jag ju själv. Jag har varit på Vasaskolan i Gävle och kollat på samhällsvetenskapliga linjen med beteende inriktning. Det verkar väldigt spännande och tanken att då eventuellt flytta hemifrån och till en lägenhet i Gävle är inget jag säger nej till. Jag tror att anledningen till att jag tröttnat så på skolan är nog till stor del för att det bara är samma, samma, samma. Inget nytt och efter tio år i grundskolan har jag tröttnat helt enkelt. Men att flytta till en stad och ny skola och allt blir en stor förändring.
Barn och fritidslinjen finns varken på vasaskolan i gävle eller högbergsskolan i tierp och det är någon av de två skolorna jag är mest intresserad av som det ser ut nu. Så jag vet inte riktigt vad jag ska söka faktiskt.

Tyck till!

En hel del i skolan, en hel del i kyrkan, en hel del i livet, en hel del fullt upp, en hel del hjärnsläpp. Ungefär mitt liv just nu. 
Jag tänkte faktiskt försöka mig på att svara på lite frågor och sånt. Men för att jag ska kunna göra de så behövs det frågor att svara på och det är din uppgift att ställa dem. Så ställ frågor, lämna önskemål och tyck helt enkelt till. De jag inte vet, kan jag säkert ta reda på. Du kan kommentera anonymt om du vill de, eller så kan du maila mig på [email protected], eller kommenrtera vanligt såklart. Jag ska försöka mig på allt.

Dessa små söta ord.

På facebook, i skolan, i affären, på tv:n, på gatan. Överallt stöter vi på små, hemska, fulkomligt onödiga ord. Svordommarna. Varför? Jag blir framför allt så irriterad på vuxna människor på tv som svär i varannan mening. Jag tycker det är respektlöst faktiskt.
Jag försöker alltid att inte svära. Det funkar för det mesta. Om jag slår tån i tröskeln eller skär mig i fingret för tredje gången samma vecka så hoppar det ut en liten groda, men annars är det inget problem. Så varför skulle det vara det för resten av allmänheten? Nej, usch.

Tjejernas kväll!

Anländer till kyrkan straxt före halv åtta. Blir stoppad innanför dörren med ordern "Klä av dig!". Står halt paff och undrar vad dem nu hittat på. Tar av mig jackan och byter skor och blir sedan blint inledd i ankrummet där jag hittade Amanda. Flera tjejer kom in till oss och såg livrädda ut då vi alla fått blunda på vägen dit. Sedan blev vi upphämtade och placerade i sofforna med ägg, papparkakor och popcorn. Vi målade ägg och dansade sedan runt "multiträdet" (Påsk, jul, midsommar och halloween) och drog en långdans runt halva kyrkan samtidigt som vi med andan i halsen sjöng "Nu är det jul igen, nu är det jul igen..". Andakt i kyrkasalen och middag nere. Rosa spagetti, köttbullar, prinskorv och julskinka med senap. Bordsunderhållning i form av ett kryss om högtider och sedan jultomten som kom indansandes till "Im sexy and I now it".
Jag är så imponerad så jag vet inte vad jag heter. Vilka killar vi har alltså. Riktigt lyckat!

Corazon

Nu kommer ett inlägg med massor av bra saker. Ett tips kan vara att komma ihåg rubriken och sedan läsa lite i taget när du inte har något bättre för dig. Självklart funkar dert att läsa allt nu med för den som orkar. ;)
"Var hälsade, alla Guds älskade, ni som är kallade att vara hans heliga." Ja, det gäller dig!
  • Gud säger inte: "Du måste be till mig ett antal gånger per dag" Han säger: Om du vill prata med mig, så finns jag här. När som helst. Jag vill gärna lyssna till dig och prata med dig.

  • Gud säger inte: "Du måste gå till kyrkan varje söndag" Han säger: Välkommen till mitt hus. När som helst. Jag vill gärna tillbringa god tid tillsammans med dig. 

  • Gud säger inte: "Du måste läsa bibeln en gång om dagen" Han säger: Jag har skrivit ett kärleksbrev till dig. Du får gärna läsa. När som helst. Jag vill att du ska veta hur mycket jag älskar dig!

------------------------------------------------------
Måste man vara speciell för att man är kristen? Måste det märkas på mig att jag är kristen?
Nej, man måste inte vara på ett visst sätt för att vara kristen. Det måste inte märkas på dig att du är kristen heller, jag tror inte det är något Gud kräver (även om han väldigt gärna önskade att du vågar stå upp för honom). Men för mig så skulle det inte kännas rätt att inte visa det och att inte försöka leva upp till det. Lika som jag skrev om scout på Borgenkyrkan.se så är inte att vara kristen ett intresse eller en aktivitet, utan en livsstil. Självklart så kan det ju bli till ett intresse samtidigt.
Många ser kristna som svart/vita. Att det ska vara si och så. Men jag ser det som en blandning av tusentals färger och nyanser blandade i kärlek.
-------------------------------------------------------------
Jag har fått lånat en bok av Maria som är en uppföljningsbok till våran konfabok. Den heter Corazon och är jättebra. Här är lite bilder som jag fotat ur den.
Att klä sig i rätt kläder.
Din halva och Guds halva.
Gud- dommare eller frihetskämpe?
Ser du vad det står?
Avslutar lite snyggt med världens förövrigt bästa bok!