Sådär på kvällen...

VARNING! Bakterie/smuts känsliga läsare bör scrolla ner till nästa inlägg. Jag tänker inte hållas ansvarig...





Nu ligger jag i min säng med datorn i knät. (Känner mig stolt att kunna ha datorn i knät utan att bli mos)
Men för ungefär 10minuter sedan så borstade jag mina tänder, och funderade då lite på vad jag gjorde egentligen.
Jag konstaterade att jag hade en tandborste i min mun. Inget konstigt med de, om man inte tänker ännu längre.
Vart var tandborsten innan du tog den? I tandborstmuggen. Vart står/sitter tandborstmuggen? På väggen bredvid/i badrumsskåpet.
Jag nöjer mig med de svaren. Tandborsten är alltså antingen i eller bredvid/under badrumsskåpet, och badrumsskåpet står i badrummet/på toaletten. Och där släpper man ut onödiga (och dåliga) bakterier, (om vi nu tar det på ett lite finare sätt) eller rakt på sak, vi kissar och bajsar där. Spolar vi utan att fälla ner locken på toan (alla) sprutas de upp en massa bakterier i luften. Och tänk om de råkar komma på tandborsten!
Alla har nog nån gång varit med om att de luktar förbaskat illa på en toalett? Och hur frächt är de att stoppa något som varit inne i den stanken, i munnen? Även om man sköljer av den och har på tandkräm.
Du skulle aldrig äta lunch på en talrik, skölja av den med kallvatten och sedan äta middag på samma.
Syftet är inte att ni ska sluta borsta tänderna! För de blir ialla fall renare i munnen när man har borstat än innan! (kan tolkas fel, men de är antagligen sant!)
Egentligen vet jag inte vad de var för syfte alls, men vissa människor tycker säkert att de är spännande att läsa om snuskiga bakterier. Själv föredrar jag blommor eller nått trevligt!

Alice <3

Min lillasyster. Minime, lillMalin, Alice helt enkelt!
En lillasyster en sådan som föds in i familjen, en sån som man först är jätteglad att ha. Och sedan önskar att man vore utan. Ena sekunden är hon jättesöt och andra sekunden ett hemskt förföljande monster. Ibland gör hon precis vad jag säger, men för de mesta helt och hållet tvärt om!

History. Den 18/4-04 halv två på natten väcker pappa mig försiktigt och säger att jag ska till farmor. Ungen i mammas mage skulle ut! (jag var alltså 8år om 3mån) Vi åker ganska hastigt till farmor och jag kommer ihåg att jag hackade tänder fast jag inte frös. Farmor mötte mig nere på verandan, och vi gick upp och lag oss för att forsätta sova. Sju på morgonen ringer pappa, jag gick fram och tillbaka, hoppandes och stuttsandes så huset höll på att braka. Till sist när pappa berättar att de var en lillasyster jag hade fått, skrek jag rätt ut av lycka! farmor och Farfar fattade direkt!

Här kommer lite bilder!

Riktigt så här stor var hon inte när hon föddes... Men när hon var 4mån kanske? ;)



 


(a) Storasyster Malin skyldig till huvudbonad på lillasyster Alice!

Alice och Farfar

 


Barnväslignelse i Borgenkyrkan. (fast bilden är tagen hos mormor efteråt tror jag...

Nu har de inte varit nån ordning alls på bilderna. Men va avslutar med en någelunda nytagen bild!

Vad säger ni, är hon lik mig?


Mina små ungar!

Idag var jag i kyrkan för första gången på två veckor. (på gtj asså)
Och jag insåg hur mycket jag har saknat mina små buskulbarn! Eftersom att vi har väldigt få barn på växthuset, så blir det lite mer personligt. De kommer inte 30ungar och bara är, utan de kommer 4-5st och så kan vi göra vad dem vill. (fast några fler barn skulle ju inte skada!)
Under en gudstjänst hinner alla göra något de tycker är superkul! Och de tycker jag är jätteskönt! Som ledare behöver jag inte oroa mig över att nån går hem och känner att den inte fått sin röst hörd!
Och de jag tror många glömmer är att även fast de är små, så förstår och känner de också! Är de någon av barnen som har det svårt hemma, då ska de kunna få känna sig älskad och välbemött hos oss!

Idag var det en sprallig liten pojke som inte ville vara med och rita, han ville ligga på golvet ute i hallen istället. Och jag var där och försökte få rita att låta superkul, men han nappade inte (de vart snarare tvärtom).
Till sist så gick vi ner till gympahallen så han fick köra bil. Vi jagade varann och han skrattade och var så glad, för de passade honom! Han hade ju helt rätt! Hur många 2åriga pojkar kan sitta stilla och rita, på beställning? Inte många...

Han satt bredvid mig när vi fikade och berättade att han åt macka och kaka. Han hängde på min arm och visade att han ville vara där jag var. Inte springa åt ett annat håll, för att jag kom och "var dum".
När det var dags att åka hem, hjälptes vi åt att sätt på overallen och jag fick en hejdå-kram på parkeringen!

Jag åkte från kyrkan med ett stort leénde på läpparna!

PLUS att jag har gått balansgång med högklackat! :o Ni vet en sån här gympasals bänk? En uppoch ner vänd sån! Kände mig stolt! Men de hade aldrig gått om inte lilla Elvina (4år) hållt mig i handen!
Jag älskar verkligen mina små barn! Det ska bli en ära att få se dem växa upp och utvecklas, fatta egna beslut och gå ut i världen! Har jag tur så får jag vara med och hjälpa dem när de behöver hjälp, råd eller stöd.
Idag frågar de vad klockan är, om 10år så kanske de frågar vad de ska göra i en viss situation. Och kanske kan jag säga något klokt som hjälper dem genom de fantastiska liv de har framför sig!

Bakad potatis

Igår beslutade jag mig för att göra bakad potatis till lunch idag. Så jag kollade upp ett recept på hur man gör, jag har aldrig gjort det förr å lite hjälp kan man ju behöva då!
Efter en timme i ugnen sitter jag nu och äter.




Till vänster har ni potatisen med paprikaröra.
Paprika, 1/3
Purjolök, liten bit finhackad
Lime, saften från en halv
Gräddfil, 2-3 mks
Örtsalt
Peppar

Till höger har ni potatisen med avokadoröra (min favorit)
Avokado, 1hel
Keso, ca 1dl
örtsalt
peppar
Kom ihåg att för mer (och godare) smak, mosa avokadon och mixa inte!

Ni har säkert lagt märke till att jag tycker det är superkul att mixtra lite med recept och så.. Så ibland (särskilt när det är lov) så får ni se lite recept här på bloggen.

Jag är ingen vidare bra fotograf och framför allt inte med mobilkameran, så de ser godare ut och de smakar godare i verkligheten! ;)

Hej vintern! Kan du ta och försvinna nu? Tack på förhand!

För att gå till Vallby krävs det täckbyxor, dunjacka, mössa, vantar, vinterstövlar, och ibland tjocktröja och reflexväst! De är för mycket, för en sån liten bit!
En sommardag sticker jag mina bara fötter i träskorna och går! En sån härlig känsla att bara kunna säga "Elton kom så går vi till farmor!" Bara sådär! Inte en massa kläder (ytterkläder för att förtydliga!) och extra arbete för att gå och hälsa på farmor och farfar eller kossorna!
Springa tvärsöver åkrarna med armarna utsträckta, och känna vinden i håret! Att överhuvudtaget kunna gå över en åker utan att ha snö över knäna! Den dagen då man kan gå ut utan att ha jacka eller skor. Då jag kan låta ytterdörren vara öppen utan att pappa stänger igen! Och den sekunden då jag ser de lilla gula ljuset lysa under gräset. Då jag kan säga till Alice att de finns tusilago längs vägen, och hon frågar om hon får gå ner och plocka en bucket för att ge till grannarna. Den dagen vill jag ha!
I fjol sa alla "Åh vad roligt att det är snö på sportlovet!" Visst de var de väl, men de var då! Pytsan säger jag nu, de har varit snö i 4månader nu FYRA! Helt sjukt, de är 1/3 av året! Och nu säger jag de på Malin sätt! Vad är de ser? Nu är de nog! Nu vill jag ha sommar! eller vår ialla fall!

Highland:arna och Elton längst ner!





Bilder tagna med min mobil (därav kvalitén) från dagens lilla vallbyrutt!


Happy ending!

Nu så här på sportlovet så har jag inte så mycket för mig. Och vad passar då bättre än att återgå till barndomslivet, och kolla på disney channel typ hela dagen?
Det ljuva havslivet, Zack och Cody är tvillingar och bor nu mera på en stor kryssare. Cody (den "töntiga" av dem) har hittat en tjej där som han är jättekär i, och Zack (den "coola/bråkiga" av dem) flörtar lite med alla och så...  Cody och Beily (tjejen) tävlar i lite olika sporter för att Cody ska visa sin manlighet, Beily som är en bondflicka vinner såklart! Till sist skadar Cody sin arm, och sitter ute på deck när Beily kommer med en isblåsa (heter de så). Cody beklagar sig lite över att han inte vann en enda gren, när Beily berättar för honom att han vann det viktigaste. Han förklarar att ett deltagar diplom i simon says inte räknas. Då berättar hon att han har vunnit hennes hjärta!
Och då sitter jag i soffan och Awwwww:ar mig till 1000! Och tänkte att de här måste jag skriva på bloggen!
Så himlarns gulligt!

Och lite så tror jag de är med Gud ochså. De spelar ingen roll hur många bibelböcker vi kan rabbla, eller hur många böner vi kan be. Eller om vi vågar hålla andakt eller inte! För Guds kärlek finns hos oss ändå, den omsluter oss på alla sidor och oss i sin hand! Eller kanske i handväskan! ;)
Ha en forsatt trevlig dag! Nu ska jag göra pannkakor! Kram på er!

De där vi kallar "att be...."

Jag har de senaste dagarna tänkt på de här med att be. Och vad man ska be om... Jag kunde ganska snart förknippa till en scen i Bruce den allsmäktige. Bruce kommer till Gud, de kan vara när han dör men jag vet inte säkert. Ialla fall, Gud ger honom i uppdrag att be en bön. Bruce ber (kommer inte ihåg ordagrant) men de innefattade fred på jorden och att all svält ska dö ut mm. Och Gud svarar att de funkar alldeles utmärkt... om han vill bli miss America. När du ber, ska du be om de du bryr dig mest om! Han frågar Bruce vad han bryr sig mest om, och Bruce svarar Grace. (hans sambo som dumpat honom för att han blev så annorlunda) Gud ställer följdfrågan "Do you want her back?" och Bruce svarar att Nej, jag vill att hon ska vara lycklig!
De samanfattar även till "Om du älskar något, så släpp det fritt!" Bruce ville inte ha tillbaka Grace för hans skull, utan skulle hon komma tillbaka till honom så var det för att hon ville de.
Jag tycker det är starkt!
Jag känner att jag kan ibland ha svårt att konsentrera mig på vad jag ska be om, jag vill ju att de ska gå bra på provet. Jag vill be för alla mina kompisar, och ibland någon mer än en annan. Samtidigt tänker jag på vad jag ska ha för kläder på mig dagen efter, och om jag ska laga mat. Och vad gör den, och den personen nu? Jag tänker alldeles för mycket! Men mina böner går i uppfyllelse ändå! (okej, kanske inte alla...men ändå) De jag vill komma fram till är att Gud är god och just nu konstaterade jag att de engelska ordet för Gud, är God. Och god på svenska är ju ja god (snäll typ asså), så de är ju inte så svårt att komma ihåg!!

Tomater

Idag vid middagsbordet, pratade vi om tomater. Och vilka olika strukturer det framkommer i. Här är vårat resultat!

Jag: Färska..
Mamma: och så finns det ju krossade och torkade, har du smakat de nån gång?
Jag: Nja.. (torkade asså)
Pappa: Och så finns det ju tomaterna man åkt förbi....
*tänkande tystnad*
Pappa: Passerade tomater!
Mamma och Jag i Kör: Hahahahahahahahahahaha...
Alice: hahahahaha!


(när jag berättade för Fia)
Fia: de var ju inte ens roligt
Jag: fattade du då?
Fia: Ja
Jag: Vi hade ialla fall en 5min paus i ätandet för skratt, innan vi kunde forsätta middagen!
Mamma i bakrunden: Hahahaha!


Nu ska jag mig en dusch, och gå ti sängs! Imorrn ska jag me pappa tilll jobbet inne i stan, och så blir det säkert lite shopping me!

Ha det så bra!


"jag har aldrig haft så roligt på ett ålderdomshem!"

I fredags var det filmkväll på tonår. En trevlig kväll med trevligt folk!
I lördags vad 12-tiden tog jag bussen mot karlholm. Kusinerna skulle besökas! En härlig helg med skoj och stoj, och med mina små pojkar! (inte för att 10 och 12 är så värst smått, men ändå!)
Imorrse kom moster och väckte mig vid halv9, frukost och dress-up time. Vi skulle till kyrkan vid 10.30 och då skulle momor, morfar och Alice kommit med Thomas som skulle predika. Och Susanna såklart! tio i var de där, och gudstjänsten kunde börja. Vi fikade och gick till wesslandia, (ålderdomshemmet min gammelmormor bor på) där vi hälsade på Inga. Som vart väldigt förvånad eftersom att hon blev kallade både Inga, farmor, mormor och mamma. 
Vi tog oss en liten trip ner till uppehållsrummet/solglimten, där vi spelade piano, sjöng och kastade boll. Körde lite rullstols rally och skrattade! 
Som Sanna sa "Ni är för goa, jag ha aldrig haft så roligt på ett ålderdomshem!" 
Haha, ja vad ska jag säga? Även på de konstigaste ställen kan man ha grymt kul! Så låt inte lokalen hindra er från att ha trevligt!

Luk:10:27
Du skall älska Herren, din Gud, av hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela din kraft och med hela ditt förstånd. Och älska din nästa som dig själv.

 Så sant som det är sagt! Och har jesus sagt de.. Då måste de ju vara helt sant till 1000%!!

Nu har jag även gått på sportlov, men jag har inte tänkt sporta något! Så jag hoppas jag får vara ledig ändå!

Hoppas du haft en bra vecka och att nästa vecka blir ännu bättre!


La semana

Joh 11:25 Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör.
De är ett bibelord som står i "IKON", en tidning jag fick på posten i mån/tisdags. Och det, tillsammans med några otroliga vänner har hjälpt mig genom den här veckan. (jag vet att det bara är torsdag, men de som varit av veckan iaf) Jag stog inför ett svårt och allvarligt beslut, som jag var rädd att faila. Sen såg jag de här bibelordet och insåg. Även om jag dör i de här beslutet, så tror jag! Och då kommer jag ändå att leva! Jag märkte direkt att efter att jag insett de, försvann en del av min nervositet.
Imorrn har jag spanska prov... Jag kan erkänna till 1000% att jag verkligen är usel på att plugga! Som jag skrev på facebook för några veckor sedan. "Finns det inget att göra, kan man alltid plugga... då kommer man plötsligt på massa saker man MÅSTE göra för att slippa plugga!" De är nog så jag gör.. När jag inte ska plugga (tex när klockan är mkt och jag MÅSTE sova," då "vill" jag plugga..
Så nu efter en "snabb glutt" i repaso-häftet, har jag beslutat att jag litar på att Gud hjälper mig imorrn! (jag kan nästan allt) 
Och om man kopplar de övre, så om jag dör men tror.. då lever jag ändå!
Med de menar jag att så länge jag får G, så överlever jag.. fast de skulle ju vara mycket bättre med ett MVG, så jag kanske (bara kanske) ska bläddra igenom häftet en gång till!
Kram och Tack alla fina som gjort denna vecka så bra som den har blivit!<3

14 februari!

Jag har bestämt mig för att jag ska kunna rimma! Min farfar är en riktig stor rimmare, och skriver verser på flera sidor! Men farfar är ganska gammal och skröpplig nu, så jag har bestämt mig för att göra honom stolt! Vilket innebär att kunna rimma! Så ni mina läsare kommer att få läsa lite rimm med jämna mellanrum!
Här kommer tre stycken om alla hjärtansdag, som jag kom och tänka på igår när jag skulle sova!

Idag är det alla hjärtansdag,

dags att i kärleken ta tag.

Rosorna på bordet doftar ett slag,
och Valentin har namnsdag!


Kupidos timma är kommen,
februari månad här.
Kärlekens dag varmt välkommen,
Du gör mig alldeles kär!


Vad vore livet utan Dig?
Vad vore livet utan Mig?
Vad vore livet utan vänner?
Vad vore livet utan de vi känner?

(den sista är en omskriven "namnsång" man sjunger på dagis)

Glad alla hjärtansdag!<3


<3<3<3 <3<3<3<3<3<3 <3<3<3<3 <3

Jag konstaterade att det är alla hjärtans dag imorrn. De förklarar kanske att det var så många bröllops filmer på tv imorse!

Jag funderar lite på de här med hjärtan ändå... Vad betyder de egentligen? Jag menar de måste ju ändå ha börjat med hjärtat vi har i kroppen... De som dunkar och pumpar runt blodet, de som gör att vi lever!
Men hur kommer de då sig att vi skriver hjärtan till dem vi tycker om? För de är ju faktist så. Jag skulle ju aldrig skriva <3 till en kompis om jag var fly förbannad på den! Och inte till nån främling heller för den delen! Utan <3 skriver man (jag ialla fall), för att visa att man bryr sig. De är svårt att förklara med ord, eller att skriva åtminstånde. Men jag tror nog ni fattar!

Men det finns ju uttryck som Hjärtat, ..? så kommer jag inte på fler bara för de! Men om vi utgår från att vi behöver vårat hjärta för att leva. Och kanske påstår man, att man inte kan leva utan den man älskar.. Kanske är de därifrån uttrycket Hjärtat kommer? Att man kallar en annan person för "Jag kan inte leva utan dig".
De låter inte helt fel tycker jag!

Men tillbaka till det här med varför vi skickar <3 / (L)...? Är det en symbol för uttrycket? Betyder <3 "Jag kan inte leva utan dig"? Om de nu skulle vara så, missbrukar vi då "huvudmeningen" med de hela när vi skriver de så ofta som vi gör? Ju oftare vi skriver det, tonar meningen med de ut då? Jag vet inte, jag bara filosoferar! Men var tror du?
Meningen med de här inlägget är inte att du ska sluta skicka hjärtan till dina nära, för att betydelsen ska bli större "när de väl gäller". Tvärt om! Tänk på hur glad en människa kan bli som får ett <3 i ett sms eller i en chatt konversation! De är nästan som att hjälpa en fattig! Kanske är de till och med de du gör! Kanske är människan fattig i hjärtat, och du kan göra att de hjärtat blir fyllt av glädje och omsorg!

Intervju!
Jag blev så nyfiken på varför man skriver <3 i sms/chatt. Så jag frågade lite rondom peaple (mellan 13-20år) både tjejer och killar och de svarade:

<3 är ett tecken för ett hjärta i SMS-språk och även internet-språk. Om någon skickar ett sådant kan man alltså räkna med att den personen tycker om en!


Jag vet inte..


<3 tycker jag är detsamma som ett hjärta och de skriver man väl till de man känner väl eller lite bättre/ eller eventuellt om de är till en kille, så skriver man de om man tycker om honom eller om det är en killkompis man känner väldigt väl. så andvänder jag de.. 


<3  betyder att man tycker om den man skickar det till.

 

Hjärtan skickar inte jag till vem som helst, utan till vänner... De är typ som en avslutningsfras men lite mer personligt än bara en gladgubbe! Samtidigt som jag inte skickiar hjärtan till vilken kille som helst för de kan tolkas som mer än bara vänskapligt...

Tack till er som ställde upp!







Visst är den övre bilden MYCKET finare!?



PASTA!

11.30 och pappa börjar med middagen.. högrev tar visst tid! 12 börjar jag fundera på lunch.. Bara jag och pappa som är hemma, och han äter mackor. Så jag hittade nyss på ett litet random recept!

Makaroner 1port
Purjolök en liten bit finhackad
Gurka efter egen hjärna
Riven västerbottenost ca ½dl
Salt och peppar
Olja och oregano

Koka makaroner med salt och peppar. tillsätt en 1/4 nypa oregano och lite olja.
häll av vattnet och rör i osten och purjolöken, lägg upp på tallrik och häll över gurkan.
(blanda gärna gurkan med lite tomat)

Smaklig måltid! Jag tycker det smakar bra, enkel och snabb lunch!

Bakläxa

Nu känner jag mig lite dum faktist.. Jag har ju inte bloggat på flera dagar! Så antingen så tar vi det lite kortfattat vad som har hänt, eller så skriver jag ett inlägg som är ungefär 5inlägg långt.
Jag gissar mig till att ni inte orkar läsa ett 5dubblat inlägg,(och jag orkar nog inte skriva ett heller :P) så vi tar de kortfattade!
Kom nyss på mig själv att jag är väldigt bra på att skriva samanfattningar (iaf i jämförelse med att skriva "ut" allt, asså göra en kort text längre..), men när jag ska prata så berättar jag alltid en hur lång beskrivning/"förtal" och så är det en meningslös eller pytteliten poäng med de hela!

Vad gör man på scouterna? "Man täljer, gör knopar, grillar korv och scoutmässiga saker."
Nej inte i Tierp, inte tonåsscouterna ialla fall! I onsdags var de pm (patrull möte) och vi hade en ledarfri kväll! Vad gör man då? Jo man rensar köksskåpen, (men hittar inget fresatnade förutom popcorn.) Man poppar popcorn och sitter i en soffa och pratar. Sen trötttnar man på de, och försöker koppla in en dator till projektorn (de finns ingen tv..) och lyfter ner en soffa. Man poppar mer popcorn och sitter sedan i soffan och kollar på parlamentet på tv4 play, tillsammans med de bästa gummi ankorna ever!

Vad gör man på konfan? "Jo man läser ett evanielium ur biblen, och säger Ja, prästen/ Nej, prästen"  Nej Nej Nej! Absolut inte! Man fikar och pratar, skriver bra saker om varandra. Och pratar om Gud ur ett ungdomligt perspektiv, ser ett drama och diskuterar om de är OK att tvivla på Gud. Vilket de är!

Vad gör man när man städar kyrkan? Man blöttorkar ljuslycktor och tandborstskurar toalettstolar och golv!"
Nä, inte om man heter Malin. Då damsuger man sofforna, (och har kuddkrig med sig själv) kollar att de andra städar... :P och kutar runt för att ha allt man behöver för att göra en fulländad städning!
 
Vad gör man på ett årsmöte? Sitter på en stol, säger ja när man ska och antecknar i mellanåt"
Nej! På SMU i Tierp så äter vi godis och gör sharader. Vi kollar på bilder på ledarna, och bestämmer vad UR ska jobba med!

Och slutligen! Vad gör man när man heter Malin Fritzon och är hemma? Jo man pluggar och bakar, planerar andakten som skulle hållas efter årsmötet. Man viker tvätt och går ut med hunden. Och så sover man såklart!
Och ikväll, 19.00 är man i storvreta på NU!/ ungdomsgtj, och träffar massa fina människor!


Smygtitt!

Ni mina kära läsare, har fått den stora äran att få läsa en ytterst liten förhands "titt" av fredagens andakt, som ingen annan än jag håller i. Jag tänker utgå från temat "Gud". Egentligen inte så konstigt, men om jag säger lite mer, Vem är Gud? vem är DIN Gud?
Vissa svarar snabbt och lätt, andra tänker länge! De bästa är att de finns inget som är rätt och fel. Åtminstånde inget fel!
Vill du veta varför man bör be?
Eller Hur mycket Gud älskar och bryr sig om oss?
Eller vill du helt enkelt veta vad votering betyder?

Då är tonår på fredag rätta stället för dig! Och ännu bättre, de finns ingen åldersgräns åt nått håll. 3, 15 eller 90år? Du är hjärtligt välkommen!

För övrigt idag, så fick vi plötsligt en ny engelska lärare! Våran gamla (med betoning på gamla) funkade inte så bra med våran jobbiga klass.
Och när vi skulle gå till andra lektionen, så fick vi reda på att vi hade nytt schema me! Hela klassen förvirrade utanför rektorns kontor. Och plötsligt gav hon mig både 7an och 9ans schema, som inte vi hade andvändning för. Självklart så fick jag 8ornas me, men ändå! ;)
Och snart är de slut på friden här hemma... Alice på ingång!
Kram på er!<3 Och känn er varmt välkomna till tonår (med övernattning) på fredag. Och NU! i storvreta på lördag!

Jag har tappat mitt örhänge!


De har sedan långt tillbaka varit en tradition på spår3, att alla 5or åker till London. Ett bra sett att lära sig engelska och en härlig upplevelse på köpet. För mig var de första gången att flyga, så de var en ny och spännande upplevelse!
Där bodde vi på ett kloster, hos några nunnor som var jätte snälla!
På kvällarna satt Ann i nunnornas privata "uppehållsrum", och lånade en brödrost som rostade 2mackor i taget. Sen fick jag springa fram och tillbaka med de där mackorna på ett fat. Så chef nunnan storgillade mig! (lite stolt faktist)

Smakprov från min dagbok (vi var tvngna att skriva under resan)

Söndag 1/6-08  Vi började att gå till tesco (mataffären som ägdes av indier) där vi köpte mellis. När jag var klar och gick ut var de andra inte där, jag var borttappad! Min mobil funkade inte, så jag gick tillbaks in på tesco och frågade om en telefon. De försökte ringa men ingen täckning. Jag sprang tillbaka till nunnorna med tårarna i ögonen. Jag blev stoppad av en kvinna på vägen som frågade vad som hade hänt, och sa att allt skulle ordna sig. Sr Joe kom och öppnade och jag grät av rädsla, jag visste ju inte om de skulle bli arg på mig för att jag störde. Många tankar svävade i mitt huvud. Sr Joe som nyss varit och handlat smör på samma affär som oss sa att hon sett klassen vid tunnelbanan, och att jag skulle gå dit. Jag gick tillbaka och mot tunnelbanan, där pratade jag med en vakt, som efter ett tag gick för att ringa Ann och Lena (lärarna). Men precis när dörren till kontoret stängts, ringer MIN telefon! Jag nästan skrek av lycka, när jag svarade var de Ida. jag fick prata med Ann som berättade att Lena var på väg tillbaka till Hampsted(?) för att hämta mig. Lena fick en utskällning av vakten, och så åkte vi till towern där alla andra väntade. Jag möttes av en klass som var glad att se mig! Vi forsatte mot tower bridge och sen över en annan bro. Vi schoppade på trocadero (jätte köpcentrum) åt på mackidonken, och handlade mellis till imorrn. Imorrn väntar CHESINGTON!! :D

Jag kommer ihåg den hämska känslan att vara försvunnen! Tur var ialla fall att de var i "byn/delen" vi bodde, så jag hittade ganska bra. Men som mina lärare sa "de var tur att de var Malin, som klarar av de!" Med de menade de att jag inte är blyg för att fråga. Även fast jag inte visste vad "försunnen" hette på engelska, så kom jag ju faktiskt till rätta, utan skador!

Andledningen till att jag skrev de här nu, är för att örhänget jag tappade idag. De köpte jag på en marknad (som jag inte kommer ihåg vad den heter) i London! Så de var extra tråkigt! Men that´s life! Nothing too do!


Liknelse (kort version)
De var en man som skulle åka tåg, när han klev på tappade han sin ena sandal. Tåget åkte så han kunde inte plocka upp den. Men då tog han av sig sin andra sandal. Och slängde ut den genom fönstret, så den landar precis bredvid den första. En av passagerarna kunde inte låta bli att fråga varför han gjorde så? Då svarade mannen, jag har ingen nytta EN sandal och de har inte den som hittar sandalen heller. Men då kan istället den som hittar dem, få nytta av dem.

Lite så tänkte jag när jag märkte att jag tappat de. Men eftersom att jag inte visste vart jag tappade örhänget så kunde jag ju inte göra samma sak!
Men om jag tänker ännu längre, så om jag hade hittat örhänget. Då hade jag inte lagt de andra bredvid, utan tagit upp de oc hlagt de i handväskan...

Kram på er!<3

Att lyssna ytligt...

Låter spännande va?
Jo jag tänkte så här, jag har precis kollat på melodifestivalen. Och konstaterat att jag är grymt ytlig när de gäller musik! Kommer de ut nån på scen med en ful klänning eller ett crazzy fult hår, då är hela låten förstörd! Kommer de någon med värsta drömklänningen och en usel låt, då kan den vara bra ändå!
Därför tyckte jag att jag var jättesmart, som kom på att de finns spotify! För då lyssnar man bara, och sen avgör om de var en bra eller dålig låt. Men de tyckte inte spotify.. för låtarna finns inte! :@ Nejdå så arg blev jag inte, men lite dumt tycker jag ju att de är.
Så undrar jag ju förstås.. Är jag ensam om att lyssna på musik med ögonen?

Gävle!

Idag har varit en ovanlig dag. Jag har varit i Gävle! Faktiskt första gången i hela mitt liv som jag åkte tåg in och gick på stan. Självklart hade jag Fia till hands!
Och på perrongen stod inga mindre än Ida och Linda, när tåget rullade in i storstaden. Så himlans roligt att träffa dem igen! Goaste brudarna i Gävle må jag säga!
Först kramkalas (såklart), och sedan konstaterade vi att våra kläder matchade! (komiskt roligt)
Vi kom fram till nått torg, jag har ingen aning vad de hette, men de fanns ialla fall typ 1000 caféer runt! Vi valde ett i en galleria som hette flanör, och där satt vi ett tag. Fikade, diskuterade och pratade! Så strosade vi runt i lite butiker, och bara umgicks! Grymt härlig dag! De här bara måste vi göra om tjejer! Kram på er, ni är bäst!<3

På lördag är det NU! hoppas på att se många kända ansikten i storvreta då!
Fast såklart, imorrn 11.00 i borgen... JITS! Du kommer väl?

Sann glädje, äkta lycka!

Igår efter skolan gick jag till lillspåret (F-6) och hämtade första barnet. Vi gick hem till henne där hennes två småsyskon väntade. Både mamman och pappan skulle jobba kväll, så jag skulle vara barnvakt. Ett stort steg måste jag säga! Man brukar ju oftast få ett barn i taget, men här var de tre på en och samma gång!
Efter lite mellis började vi klä på, för att gå ut. 2, 4 och 7år gamla gick de så fint till lekparken. Men de var lite mycket snö, så de var svårt att leka!
Väl hemma igen så började jag laga mat åt dem. Och efter maten vart de tv-tittning med frukt, och tröttheten började komma, lilla 2åringen var så trött!
Men när vi skulle byta blöja, så dög den inte alls! Och inte fattade jag vad som var problemet! Men de visade sig ialla fall att de inte var nått större problem än, att lillemannen inte ville ha någon blöja alls.
Men Malin ger sig inte! Bara till sätta på blöjan de!
Då var de inge roligt att ha barnvakt längre! Då var de mamma som var ett X antal mil bort som gällde.
Men efter lite vaggande så somnade han i min famn.

Just då, fick jag en sån här "YES! Jag har lyckats!" känsla. Känslan att även fast han inte ville sova, så var han så trött och de bästa för honom själv var att sova. De är en underbar känsla!
Jag hade en jätte mysig eftermiddag/kväll, och jag har fått lära känna barnen bättre. Men bäst av allt, jag vet hur mycket de betydde för föräldrarna att jag var där! Då kommer den fantastiska känslan av lycka!

Jag kom dit med inställningen "Jag vet var toaletten är, ifall jag behöver låsa in mig! För de här kommer bli skit jobbigt!" och jag tror att just därför, kunde de bara bli enklare! Och de var mycket mer roligt än jobbigt!
De småproblem jag stötte på, löste sig snabbt och allt blev bra.

Jag träffade barnen idag. Och lillpojken som jag egentligen har full förståelse för, om han tycker jag är jätte dum. Efter som han inte alls fick som han ville när han somnade.
 Ser mig genom bilrutan, och ger mig världens jättesmile!
De värmde mitt hjärta något enormt!

Mova!

Rubriken är antagligen inte ett ord, men ett uttryck jag brukar andvända när en hund eller katt (eller Alice) står i vägen!

Jag funderar på att flytta hemifrån! Jag menar för skojs skull sådär! Vi äger nämligen grankåken, och så länge den är tom är den så gott som min! De roliga var att så fort jag kom hem efter att ha kollat läget där, ropar Alice "Mamma kan inte Malin och jag få flytta in där idag?!" Och mamma svarar "Nej, jag hade tänkat att Malin kunde vara där på dagarna" Jag fick en liten sån här, vad de nu heter... Flachback fast framåt. Om hur skönt de skulle bli där... Men sen slog de mig! (psykiskt) Hur länge skulle jag våga vara där innan jag är helt vättskrämd? De kommer ju garanterat att knaka i nån vägg, eller knarra i golvet eller så går en gren av på nått av träden utanför. Och så måste jag ju göra precis allting (okej inte riktigt, men nästan) själv, varje dag! Så jag vet inte, kanske får jag stå ut med mini-me ett tag till!  

Hoppas allt är bra med er! Kram<3