Saknad och Kärlek, länge leve MSV!

Skriver för sista gången mitt första inlägg som 16åring. Känns stort. Jag är stor. Jag är gammal. Jag är sexton. Det första jag ska göra som 16åring är att åka på läger. IGEN? Japp, same place. Ensro, underbaraste ensro. Em vacker plats med vackra människor. Såhär dagen innan är saknaden efter dessa underbara MSV:are enorm. Samtidigt vet jag att när jag befinner mig på ensro kommer mina käraste som inte är där ligga högst på "saknar-listan". Men det är fint. Det är härligt att få sakna, eller egentligen är det ganska jobbigt, men det skulle vara desto jobbigare om ALLA skulle finnas omkring mig HELA tiden. Och ännu värre om jag inte hade dom i mitt liv alls. Men jag saknar inte människor för inget, jag saknar människor av Kärlek! Det är kärlek som gör att personer kan kännas för långt bort. Ibland kan det vara några meter, ibland miljoner mil. Nu menar ju jag såklart inte att jag är kär i varenda människa jag träffar och saknar. Absolut inte! Det finns olika sorters kärlek och dom är olika starka på olika sätt. Samma som att saknaden är olika stora på olika sätt. Men lika som att det finns kärlek bakom hat och glädje bakom sorg så finns det saknad bakom relationer. Men det är fint.

MIDSOMMAR

Midsommar lunch (som blev frukost för mig) i kära Strömsberg
Ett försök kring dans kring en blomsterklädd stång
Kliva på fel tåg och märka det i sista minuten
Åka 4 i en epa för 2 = 3pers på ett säte
Träffa goaste vännerna
Spela kubb med fusk för vinnarskallarna regerar
Elda hårspray på tändstickor
Grilla till middag efter nio
Snoppa massor av jordgubbar
Äta massor av jordgubbar
Kolla på Zombieland och not an other teenmovie
Plocka sju sorters blommor i soluppgången
Somna klockan fem
Umgås halvnaket nio stycken i en säng och på madrasser
Laga pannkaksfrukost vid klockan ett
MYS MYS MYS!

En fin dag.

Jag vaknade i panik! Alice tröck upp hemtelefonen mot mitt huvud med orden "Det är nån som vill prata med pappa men du duger" Jag sneglar mot klockan, den visar halv tolv. Shit tänker jag, varför sover jag nu? Harklar mig för att låta pigg i telefonen. "Hej, jag ringer från centrumblommor. Jag har blommor här till.. PIP (telefonen varnar för slut batteri) ..Sune Fritzon, är det någon hemma i eftermiddag så vi kan komma förbi med dem?... Tusen tankar snurrar i min nyvakna hjärna. "Varför skulle pappa få blommor hemkörda? Klockan är halv tolv, han fyller år idag! Jag har glömt ge honom frukors på sängen, värdelös dotter jag är! Nej, pappa fyllde för några veckor sen.. *andas*"
Idag gjorde jag först en riktigt dum grej. Jag åkte och handlade med mamma kl 16.00, dan före midsommar. Hur tänkte vi då? Vi tänkte inte...
Sen gjorde jag en bra sak. Jag åkte till en av tanterna i församlingen och klippte hennes EXTREMT långgräsiga, myrbostäckta och OJÄMNA gräsmatta. Fikade lite, spelade maxi yatsy och pratade. Hon är änka sen ett tag tillbaka och nu mycket gammal men go. Älskar denna tant, dels för att vi är rätt lika, vi är faktiskt släkt. Men också för att hon alltid, alltid, alltid möter upp mig med öppen famn och ett glädjetjut! En av mina förebilder, helt klart!
Nu önskar scoutiga bondMalin sig själv lite civilisation och DIG en underbar midsommar!
KÄRLEK! <3

Mysteria-a-a-aaa!

Skit under naglarna. Skit i mönstrerna i händerna. Flottigt hår. Kalla nätter. Varm choklad. Skojkrig i militärtältet. Leda lägerbål för 250 personer. Sitta på en kontroll på spårning med massa kolor och frysa. Hämta vatten i dunkar. Ta ett kallt dopp i ensen. Elda för värme och varmvatten. Inget twittrande. Inget facebookande. Inget instagram. Ingen blogg. Ett och annat sms och nått telefonsamtal på mindre än 10min. Scoutläger.
Jag har varit på ett tiotal läger. Snart tjugotal tror jag. Jag började åka med pappa som ettåring, sen har jag varit fast. Jag har åkt på kanske 12-13 scoutläger (eftersom det inte varit varje år). Nu har jag varit på mitt första som riktig ledare. Det var på käraste ensro utanför Rättvik. Åh jag älskar det. Det är meningen att man ska va skitig och äcklig. Att ta i en kastrull och bli svart av sot. Att sova i feacedress på luftmadrass och frysa. Att bara släppa allt. Fokusera på scouterna och chilla runt. Det är kul att få lägga på sin ungdomliga accent och prata med tonårsbesökare som ororar scouter och ledare. Trevliga och pratsamma tonåringar som verkar som gansters men inte är det, de gillar jag! Jag gillar läger. Tror att sommarlägret moviestar som börjar på tisdag blir mitt tjugonde läger... Veteran, coolt. Lycka. Åk på läger, utmanar er! Och TREVLIG MIDSOMMAR!

My screen is broken... that sucks

Ja alltså jag tappade min telefon i golvet idag.. den könde sig inte tillräckligt jordnära så den beslutade sig för att skaffa sig lite mer brister i form av att lossa glas som en hund lossar hår. Det värsta är att en ny glasbit, observera att det är en glasbit som måste va mindre än en kvadratdecimeter, kostar 700kr. Det var helt gratis att tappa den. Har aldrig varit med om nått liknande tidigare. Hade kanske varit mer logiskt om jag varit med om att golvet gått sönder för att jag tappat telefonen, men telefonen? Undrar just, är apple mannen död? Skulle vilja fråga honom hur en liten glasbit kan va så dyr annars..
Annars idag så vaknade jag upp hos Evelin, gjorde frukost och kramade henne hejdå för att barnvakta Mélonie som är 6 månader på dagen. Efter en lite skrikig och sovig förmiddag och lunch satte jag flickan i vagnen, ringde Fia och gick mot konsum. Fia hakade på efter tvivel med hat för min kjol. Dagen roligaste var ändå när Fia inne på konsum tar korgen och gömmer sig bakom en sån här butikskarusell med filmet och låtsas som om hon inte känner mig. När hennes kommentar på insidenten var "De där små killarna som går i typ 6an viskade till varann och sa -är hon mamma? och kollade på dig" kunde jag inte annat än skratta och sucka.
Men vi fick för våra synder, eller ja, jag fick kletet, Fia såg på men äcklades mer över att Mélonie kräks upp hela middagen över min axel och arm och sedan en tydligt *splash* på mattan. Hon som tyckte bajsblöjan var illa nog.
Få hål i tänderna. Blind för spya och skrik. SÖTISEN!<3
--------------------------------------------------
Gårdagens samtalstugg med Evelin. Hon körde te-fontänen med munnen. Det bara sprutade! Hahaha!
I brist på annat snor jag avslutningsbilder från facebook!
Klassfoto
Det är vi som är Brudarna!

Läget

Just nu sitter jag med tankarna på vad jag ska säga. Jag håller på och skriver/ändrar/övar in ett tal till lärarna till på måndag. Jag ska visst prata imorn på gudstjänsten då jag ska berätta om mitt dop. Så måste jag stryka min klänning till morgondagen, SOMMAR SOMMAR SOMMAR! På måndag under fotbollsmatchen som är mellan 9orna och lärarna så ska jag också vara sjukvårdsansvarig. Eller ja.. jag ska låtsas det iallafall, det är kul det här med teater. Väldigt spännande faktiskt.
Men nu, Grattis Pappa på din 48onde fördelsedag!

Lycka!

Helgen började med UR-mys His wallbergs med bl.a. Söta Mélònie.

Lördagen spenderades först i en bil med mina morföräldrar och sedan på bröllop i Karlstad. Natten spenderades på scandic winn och dagen i bilen med mormor och morfar. Kvällen blev mys, mat och fika samt lägerplanering i uggelbo. Bra liv jag har. Tack Gud!