God Jul och Gott Nytt År!!

(Nu var de många stora bokstäver som inte skulle vara där, men de ser helt enkelt bättre ut så där;) )

Jag hoppas Du har haft en riktigt bra jul, och att Du kommer få ett riktigt gott nytt år!
Jag har firat jul med familjen, besökt vänner och shoppat på mellandagsrean. Underbar jul! Imorrn så åker jag på nyårsläger till sjövik. Mitt tredje tonårsläger, men andra nyårsläger. Årets tema är UPP, undra vad de kan innefatta. Kanske UPPdrag? Eller så kanske vi ska föra UPP våran tro, och låta den bli större och starkare!

 

Kram på er, vi ses i Januari!


Julafton!

God Jul!
Merry Christmas!
Feliz Navidad!
<3


Dan före dan!

Imorrn är det julafton! Dagen då jag vaknar till doften av tomtegröt och ljus. Dagen som är extra mysig, dagen man träffar släkten. Dagen som traditionellt lever kvar.

Igår så slog jag in ett antal julklappar, och idag har jag inhandlat några fler. Att komma fram till ica var 200 ggr svårare än vanligt. Så mycket folk, så många bilar, sån helkaos! Men lite julstämmning förde de med sig.

Julgodis och jag är inte så bra kompisar för tillfället. Jag gjorde nyss årets 3dje satts choklad kola, 1a blev för mjuk, 2a blev för hård och 3dje måste jag ha bränt. Knäcken blev lite mjuk, men då kan ju alla äta den utan att behöva vara rädd för att bita sönder tänderna! ;)

Lite frågor, lämna gärna dina svar som kommentarer!

Vad är de bästa med julen?  Stämningen och gemenskapen.

Vad av de som kommer hända imorrn längtar du mest efter? Helt ärligt, så julklapparna!

Vart firar du julafton? Iår så firar vi julafton hos farmor och juldagen hos mormor tsm med kusinerna!

Vad önskar du dig i julklapp? Pengar!


Fem Hundringar Är Jul.

Nu börjar de dra ihop sig, julen är snart här! Men vad är de vi firar egentligen?
Om jag säger JUL, så tänker nog så gott som alla på julklappar. Tomte och gran, skinka och köttbullar. Ja de är ungefär vad vi förknippar julen med. Men egentligen så firar vi att det kom en kung! En liten kung föddes i ett stall i Betlehem. Jag menar förstås Jesus! Det är Jesus födelsedag vi firar, fast alla får paket. För om vi gör varandra glada, gör vi Jesus glad! Det finns en liknelse.

 

De var julafton, och en liten pojke i staden skulle sova efter en härlig dag. Men plötsligt kom han på, att han inte hade gett Jesus någon julklapp. Han hade 5 hundringar kvar, och bestämde sig för att ge dem till Jesusbarnet i stadens krubba. Han tog de fem hundringarna, och började gå. Men på vägen dit, mötte han människor som var mindre lyckligt lottade. Och tänkte att Jesus kanske kunde nöja sig, med några hundringar mindre. Därför gav han olika mäniskor i olika delar av staden varsin hundring. Till slut var alla hundringarna slut, men han bestämde sig för att säga godnatt till Jesus ialla fall. När han kom fram till krubban, ser han att det ligger fem hundralappar bredvid barnet. Inga vanliga hundralappar, utan hans hundralappar!

Jag tror de kan vara så att när vi hjälper, och är snälla mot varann så är vi de mot Jesus me!
Nu har ni lite mer hujj om varför vi firar jul.
Och du som är "icke kristen" bli inte rädd! Och sluta absolut inte fira jul! Utan ta de lugnt, men ha gärna Jesus lite i bakskallen. ;)


Här förbereder vi!

Hej på er! Som ni ser, är äntligen nya designen här. Den blev inte alls som jag hade tänkt mig, men jag är nöjd ändå. Och de bilder som inte finns här kommer ut på fejjan imorrn, så då har en del av er möjlighet att se dem.

Idag hade vi julfest på växthuset, eller vi kallade de fest fast de mest var mys. Vi läste om jesu födelse. Försökte hitta en streckkrubba, bland en massa streck. Och ett klassiskt "rita gissa spring" med jultema! Vi hoppas på fler barn nästa termin! 

Hemma sen då, har de plockats fram julsaker. Jag har har gjort lite mer julgodis, och nu sitter jag och lyssnar på Hey Jesus av linda. :)

Imorrn har vi skrivardag, det är alltid (tror jag) skrivardag sista/näst sista dagen på terminen. då ska vi sitta i 3timmar och bara skriva. Tackålov, så får vi ha vad vi vill med oss att äta!


Kylig kväll...på utsidan.

Idag hade vi innebandy turnering i skolan. 8or 9or och lärare, 5 lag 1vinnare. Och tänka sig, min klass med 1 avbytare, varav 3 kan spela på "riktigt". Kom tvåa!!! Vi vann mot båda niorna, då var man aningen mallig.

På kvällen var de nattöppet. Jag skulle jobba hos morfar, men de var så lite folk så jag gick runt och frös med mormor istället.
Och imorrn ska jag till Evelin och fixa bloggdesign, och gå på julklappsköpnings promenad.

De får bli ett mer invecklat och detaljetat inlägg då, för nu är jag så trött att jag somnar! Gonatt!


-20 grader, VARMT!

Vi behöver värme annars fryser vi, utan på kroppen men även innuti. Ljuset ger oss värme i våran kropp och själ, ljuset ger oss frihet så vi kan må väl. Så vi kan må väl!

Jag skulle faktist behöva tända i pannan nu, för de är kallt. Men jag gör alltid något fel, så de får pappa fixa när han kommer hem.
Men bara för att de är kallt ute, så måste de inte vara kallt inne. Och de kan vara kallt inne och varmt ute.
Jag kan vara ute i värsta snöstormen, men ändå vara varm i hjärtat! Men bara för att man är på sol semester i spanien, så måste man inte vara varm i hjärtat.
Värmen i hjärtat, tror jag är kärlek och glädje. Den som får och ger kärlek är oftast glad, så de hänger ihop lite.

Jag vet inte vad du gör, men jag håller mig hellst inne när de är snöstorm. För jag tror att de kan påverka varann lite. Om jag är i värme (normal och härlig värme) är jag oftast glad. Om jag är ute i obehaglig kyla, är jag antagligen inte lika rolig att ha och göra med. Och om då glädjen sjunker, blir jag kanske svalare i hjärtat. Eller vad tror du?


Lucia

Idag klev jag upp 1h tidigare än vanligt, närmare bestämt 06.05. Fixade iordning mig, och åkte till kyrkan vid 7. På med lucialinnet, glittret och fixa ett glas nödvatten. Första föreställningen vart en lagom stor flopp, aningen svag sång och bortglömda texter. Andra föreställningen var bättre på den fronten, men jag vart desvärre väldigt yr. Men vägrade sätta mig ner, jag skulle stå kvar och de gjorde jag!
När allt var klart satte jag mig som vanligt i ank-rummet, och spelade lite piano. När mormor diskat klart efter frukostfikat, åkte vi direkt till gammel mormor. Åt gröt, och lyssnade på Tierps lucia.

Sen bar de av till farmor för att baka pepparkakshus. Och nu har jag precis kommit hem.

Imorrn är de elevensval, så syslööjd heeela dagen! :D

Kram på er! <3

Ett liv utan vänner är som en trädgård utan blommor

 Friendship, står de under, trust respect honesty står de ovanför. Det är såklart kompishjärtat jag pratar om! 
                                     ( FIA  MALIN  AMANDA )
Historik: Jag och Amanda skulle köpa födelsedags pressent till Fia. Vi hittade ett bästishjärta, fast för tre personer. De kunde ju inte bli en bättre pressent! Så vi köpte de.

Trust/Tillit, är en av grunderna till vänskap. Man måste kunna lita på varandra. Men också lita på att de andra är ärliga.
Vilket är den tredje rubriken. Honesty/Ärlighet, är också en väldigt viktig del av ett vänskapsband. Man kan ju inte ljuga för varann, hela tiden. En vit lögn ibland är väl okej, men sen går gränsen!
Så är de jag kvar, mitten delen. Men skulle kunna tro att de är jag som håller ihop allt men de är de faktist inte.
Respect/Respekt, en stor och viktig del. man måste respektera varandra och sig själv. Jag tror även att acceptera hör ihop med de här. Man måste acceptera att ingen är perfekt!

Jag hade tänkt att skriva om hjärtat i tre delar, men jag märkte ganska snart att de gick i varann. De bildade ett vackert hjärta, och en ännu vackrare vänskap! <3


Al I want for christmas is you!

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You  Måste bara säga att jag Älskar låten!!

Så här i slutet av terminen är de som säkert alla vet, väldigt mycket! Prov hit och prov dit. Innan veckan är slut ska jag också ha lämnat in min 5sidor långa teknik uppsats, om klockan. Och när det har varit tid över för bloggen, då har antingen datorn strulat eller så jag jag inte haft något att skriva om. Jag har tagit massa bilder ute i snön. Men såklart så får jag inte över bilderna på datorn, vilket betyder att de är lite svårt för er att se dem.

Jag håller på och mixtrar lite med den sena vinter/jul designen. Och hoppas att jag och Evelin ska få tillfälle att fixa den på riktigt någon dag snart.

När tredje ljuset brinner, är snart Lucia här. Hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär. Ja på måndag är de Lucia dagen, de firas med luciatåg i Borgenkyrkan (7.55-8.55 och 9.30-10.30) Välkomna att komma dit! (de är även frukostfika på nb då)

På söndag är de buskul, så ta med småsyskon/barn till Borgen kl11.00. och passa själv på att gå på gudstjänst!

Imorrn kväll är de luciabazar kl17 och lucia tåg 18.30 (tåg tid är ett frågetecken).

Och för den som är som mig, och inte kan vänta tills imorrn. Så är de tonårsmys/julavslutning ikväll kl19.30!

 

Nu är vi inne på Jul och advent. Så varför inte göra en liten "recension" på Julkalendern Hotell gyllene KNorren!
 Jag ska kolla in dagens avsnitt på svt play nu. Jag tycker den är bra, vad tycker du?  KollaHär!