Wow

Svt plus retweetade mig!


Snabb uppdate!

  • Jag har precis tagit tag i Listan och sorterar både papper och dokument. Nu ska det bli par av!
  • Obehaget över att få höra att sånt som hände för ett eller två år sedan känns som igår.
  • Jag ska börja läsa en bok som jag ska låna av min lärare. Enligt Maria Magdalena mer specifikt.
  • Himlen är lila.
  • Det är 35 skoldagar kvar till balen.
  • Jag ska till farmor och fixa min balklänning på lördag.
  • Jag ska på musikal i stockholm den 3/5 med alla 9or
  • Jag måste börja leta skor till balen
  • Nästa vecka är det påsklov
  • Jag ska till vännäs över sista april
  • 24/5 är ni alla välkomna på centralskolans show i aspen aulan. Återkommer om mer info.
  • Gud är God!

#VVV12

Jag känner mig så tom, men ändå så full. Jag vet inte vad jag ska säga, vad jag över huvud taget tänker. Om jag tänker. Varför är jag såhär? Varför. Vad har jag gjort som förtjänat detta? Jag är ingen kung, ingen ängel, ingen helig halleluja-kvinna. Jag är en 15årig tjej, tror på Jesus, älskar människor och framför allt barn, försöker räcka till till allt, försöker hålla koll på allt, försöker engagera mig i allt, försöker göra världen till en lite bättre plats. Jag gör lite för mycket. Men det är jag, jag är lite för mycket. Jag ska helt klart jobba på att chilla lite mer och så. Jag ska inte vara en "för sån är jag, lev med det!" person, inte alls. Men ändå lite. Jag går utan problem fram till några som bråkar och går emellan. Jag kliver utan problem upp mitt i natten om nån ringer och behöver mig. Jag skulle aldrig ens tveka om någon av mina vänner bad mig göra något viktigt. För för mig handlar det inte om mig. Det handlar om  andra. Att finnas och att göra bra saker till och för andra. Sån är jag. Jag vill sätta andra framför mig själv. Idag känner jag mig stolt att kunna säga det. Kanske förstår jag det helt, kanske läser jag det här om några år och inser hur fel jag formulerat det.
Lördagen var en fantastisk dag. Först efter frukost, fördjupning i GT som var lite lång men bra att höra på. Sedan lunch och efter det aktiviteter. På aktiviteterna var vi ett gäng som skulle göra något bra för Tierp. Vi delade upp oss. Jag var med till ett hem för ensamkommande flyktingbarn där vi bjöd dem på glass, pratade och beslutade om att hålla kontakten och samarbeta. Efter besöket gick vi till ICA där resten av gänget bjöd på kaffe/cola och kakor samt delade ut rosor och uppmuntrade folk på gatan. Där var det supermysigt och det kändes fantastiskt att vara ute för andra och inte för att jag skulle handla eller något sådant. Det handlade inte om mig. Efter det fick vi skynda oss tillbaka till kyrkan för att lyssna till Josefine Arenius som är superduktig! Tackar henne otroligt mycket för den fina föreläsningen som såg ut ungefär såhär..
Även Birgitta Clarke från hälsohuset/ungdomsnätverket var där och lämnade lite info tillsammans med ungdomspolisen Ulrika Hillerstig.
Kvällsgudstjänsten med predikan av Ida-Maria Brengesjö var pricken över i. Men pricken blev för stor. Fantastisk dag, Goda vänner, tysta konfirmander, grym predikan, mina två favoritlovsånger och sedan skulle jag fram och vara nattvardstjänare. Jag tittade upp i taket innan i hopp om att tårarna skulle rinna ned på insidan istället för på utsidan. Tror jag lyckades ganska bra tills jag började kramas efteråt. Vad har jag gjort som gör mig förtjänt av världens bästa människor som mina vänner? Jag är så lyckligt lottad att jag inte vet vad jag heter. Gud är så god att jag tror jag svimmar. TACK!

Koksalt

Kemi har blivit kul. Det är världens kärleksdrama liksom. Koksalt till exempel. Natrium blir lite betuttad i Klor och friar (lämnar ifrån sig en elektron). Klor blir då lite attraherad (eftersom att den får laddningar) och dem gifter sig (bildar en jonförening). Sen kan man leka lite och para ihop olika ämnen som man tycker passar ihop. "MalinMatchar" är tillbaka!
Sugen på att läsa något annat? Jag har skrivit om vad som väntas i helgen på http://www.borgenkyrkan.se/2012/03/20/det-drar-ihop-sig-vvv12/

Världens bästa!

Jag har världens bästa kompisar! Tack för att ni finns! Massor av Kärlek till er mina fantastiska änglar! <3

Gullmys!

Det spelar inte någon som helst roll om något är HUR dåligt som HELST, om det är något vi är vana med. Jag har inte riktigt gjort det förr men jag gör det nu, min älskade lilla nokia är inte fantastisk. Denna iphone är bra mycket bättre. Men jag tycker mycket mer om min nokia. Jag saknar den något kopiöst faktiskt. Konstigt? Nej, inte när jag bara kan ringa när jag står still (inte i bilen etc), smsa när telefonen tycker att det vore kul, lägga ut bilder på bloggen, ladda över bilder från telefonen till datorn för att ladda upp bilder på bloggen ändå. Nej. Den funkar om jag ska spela wordfeud, draw something eller doodle jump. Om jag ska fota något eller twittra utan att hämta datorn uppe. Men vad är viktigt här i livet egentligen? Wordfeud eller att kunna ringa?
Bara för att plåga mig själv lite och konkret visa att jag inte ska ha allt jag vill så tänker jag forsätta ha denna lilla skitsak ett tag till. Men helt ärligt, den har inte ens en FICKLAMPA! suck...
image description
image descriptionimage description
Internet är bra att ha när bliderna inte gör som dem ska.
Får lite support via twitter, problemet borde lösas inom kort. Tack Elsa och Linda!

Det hade kunnat gått bättre...

Min förmåga att kunna med och fixa saker på iphonen är inte så stor. Jag har faktskt facebookat, lagt ut en bild på instagram och twittrat. Jag har försökt blogga två gånger, men det händer liksom inget... och tekningen SUGER. Tanken att ta till baka min nokia är stark. Jag behöver faktiskt kunna ringa och smsa. Jag tänkte ju nu att om jag kan blogga lite från telefonen så kan jag lägga upp MYCKET mer bilder. Men telefonen verkar inte vilja det.
Idag provade jag för övrigt choklad i pannkaka, istället för sylt. Rekomenderar er att prova faktiskt!
Cissi och jag sjöng en herrans massa gospel igår kväll i kör/brasrummet så det bara dånade! Funderar på att dra ihop en barnkör... Cissi lär dem sjunga och spelar medans jag viftar lite. Gyttigt!

Efter nationella i fysik...

Fiskpinnar, potatis, ärtor, avokado och hemgjord sås! Mums middag ned Alice innan scouterna!

Ps idag var jag lärare åt 7orna (tjejerna). Det ni!


Sedan sist...

.

  • Jag har gått och blivit med iphone (innebär också wordfeud, imessage, doodle jump, sms i konversationer och hela fadderullan.)
  • Jag har, tillsammans med mormor och morfar överraskat farfar (och en äldre släkting som också fått en stroke, en värre variant) på sjukhuset med ett besök. (tog då bilder på farfar, GLAD. Men så försvan dem när jag uppdaterade telefonen. Suck)
  • Farfar har kommit hem :D
  • Varit med och invigt Björkbackskyrkan (örbyhus missionskyrkan)
  • Varit barnvakt åt ett superybergulligt syskonpar. Fantastiskt mysigt!
  • Missat dörrhålet, fått ett blåmärke på kinden -Pinsamt!
  • Gosat med Mélonie sötnöten:

  • ..och lite till såklart! Puss!

 


Från när och fjärran

God morgon!
För dig som var någon annan stans än i Björkbackskyrkan igår så vill jag bara påpeka att du missade något. Händer det något i örbyhus så kommer folk från lite här och var. Sundsvall var nordligast och uppsala sydligast(aka hela msv). Tillsamans samlas vi i goa örbyhus och hänger och umgås. Fantastiskt! Vilkia stjärnor vi har, vilka änglar, vilka ungdomar och inte minst, vilka kramar det finns! Puss på det! Missa inte nästa gång som är VVV. Är du oanmäld ses vå på lördag em/kväll och söndag fm, anmälda? Vi ses 23/3!
Nu ska jag ta mig en kopp te och sedan äta lunch för att vara redo för en trip stroke-avdelningARNA på ackis, med mormor och morfar. Det bästa med min släkt är att mormor ringer farmor. Vi är liksom helt ihopflätade, båda sidor.
Gud är god!

Lev idag, imorn kan det vara för sent

För någon vecka sedan fick min morfars farbror sin andra stroke. Idag på förmiddagen hämtade ambulansen min farfar med blåljus för att åka till ackis. Han hade fått en stroke. Det känns ganska ofattbart. Farfar är liksom världens segaste och snålaste gubbe egentligen. Han ville inte åka ambulans för det ansåg han onödigt, någon som hade ont kunde ju behöva den. Jag träffade farfar och farmor i tisdags då jag var hemma från skolan. Innan var det superlänge sedan så jag är så otroligt tacksam över att jag åkte dit. Men jag kommer att träffa honom imorn igen. Då kommer han troligtvis hem. Det var en väldigt snäll stroke som det ser ut. Annars tänker jag åka till uppsala och hälsa på honom. För det är viktigt!
Inser just att jag inte har någon bild på farfar på datan. Hm, inte riktigt okej!

Gooder than Good!

Tänk dig alla dina egenskaper i två spalter, bra i en och dåliga i en. Och så tänker du dina kompisars egenskaper i två spalter, en för dåliga och en för bra. Och så tar du och lägger ihop din braighet och alla dina kompisars braighet och så tänker du dig all den braigheten plus lite till. Då tror jag vi har Gud! Ungefär såhär:

Efter det här borde jag verkligen få MVG i bild alltså... host

Uttråkad

Hallojsan! Idag är jag hemma från skolan. När jag vaknade var mitt vänstra öga hälften så stort som det högra och ögonlocket på det vänstra dubbelt så stort. Såg ut som jag vet inte vad och kände att koncentrationen inte skulle vara på topp med detta obehag till öga. Jag avskyr att vara hemma när jag inte borde. Framförallt inte när jag inte känner mig extremt sjuk. Jag är aldrig hemma annars. Nej fy vad det här är tråkigt. Annat vore om det fanns folk att prata med och träffa och så, men nej. Nu ska jag satsa på att göra en kopiöst härlig lunch, vad återstår att se. Pusshej!

SÖTNÖTEN!

Frida tog en bild på mig och Mélonie. Gullungen! Åh, jag vill också ha en bebis! Hur ska jag klara av att vänta i typ 5år. Jisses, kidnappar nog nån unge imorn.
Ps Hon var gladare än hon ser ut att vara på bilden! ;)

Lever på andras lycka!

Jag har funderat på varför jag lever. Av vilken anledning lever jag? Är det för min skull eller för någon annans skull? Är det för lycka och kärlek eller pengar och karriär?
Jag tänker att om jag skulle leva för min skull. Om jag fanns här bara för att tjäna pengar och bry mig om mig själv, då skulle jag lika gärna kunna dö nu. Egentligen, vem skulle sakna mig? Utan att hjälpa andra mäninskor är jag som en marionettdocka utan nån som håller i snörena. Om jag brydde mig om pengarna och en karriär så skulle jag kunna bli i stort sett vad som helst, inte sångerska då, men jag skulle kunna plugga till det jag ville för att tjäna pengar och leva lyxliv. Men vill jag det? Nej. Vem får nytta av det? Ingen. Jag skulle inte vara glad när jag kom hem från jobbet om jag bara var där för att tjäna pengar och inte för att det är kul. Inga leksaker i världen väger upp en bitter mamma. Inget gör mig som varm i hjärtat som att orsaka glädjen i en annan  människas ögon. Jag vill knyta nya band. Min högsta önskan skulle vara att räcka till och bara hjälpa alla som behöver det. Finnas tillgänglig och nära hela tiden. Lyfta människor och finnas som ett stöd och hjälp när dem har det svårt. Ni kanske, som jag, inser att det är Guds uppgift. Jag är inte Gud. Men Gud skapade människan till sin avbild och tänk att få se sig själv i spegeln och veta att jag till 200% gör mitt bästa för att se Gud där. Jag kommer aldrig bli perfekt. Varje dag gör jag misstag, det kommer jag alltid att göra. Men varje dag hjälper jag inte en människa, inte än. Men snart så gör jag det. Det är något jag strävar efter, att hjälpa andra. Att dela den livsglädjen jag har och att göra så som jag tror att Jesus vill att jag ska göra. Jesus hade inte skrattat åt att killarna i sjuan tog bort brandsläckaren från väggen. Jag tror han hade sagt nått i stil med att om du tappar den där på tån så går tån i tusen bitar, inte värt att riskera va?
Jesus hade inte gnällt på mattanterna att skolmaten var äcklig, han hade sagt tack för maten ändå.
Jesus hade inte gått förbi när han sett en nyligen dumpad tjej med cigarett i munnen gråta. Han hade stannat, frågat hur hon mår och gett henne en kram. Han hade låtit henne gråta ut på hans axel och hon hade själv velat fimpa den där cigaretten.
Jesus hade inte gått hem från skolan med blicken i marken. Han hade kollat upp och hejat på personerna han mött med ett leénde.
Jag kan inte bota sjuka, farvandla vatten till vin eller beröra tusentals personer. Men jag kan försöka att varje dag göra dagen lite bättre genom att vara där och sprida glädje och sanning. Och jag vet att det kan du också göra. Hjälpa tanten över gatan, heja på farbrorn utanför affären, le till den stressiga mamman på gatan, sätta dig vid den ensamma kille i matsalen. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.



Ops!

Jag jobbade tydligen hårt på idrotten i fredags för att resa sig fråpn en stol och gå har varit svårt denna helg. Jag har liksom börjat med att gå kutryggad och stapplandes som en gammal kärring. Däremot har det gått lättare efter några steg.
Jag brukar alltid säga till min gamla grannar att dem inte ska klättra själva så dem ramlar, utan säga till istället så hjälper vi till. Jag har nyss nytt sängkläder och skulle leta efter ett örngott i takhöjd. Vad tror ni händer? Jo, pallen vickar såklart! Hejhå ont på benet! Meen jag lever och kommer nog bara få ett litet blåmärke på vaden..
Jodå, lite pensionärsvarning kanske det är på mig. Men jag är lite så. Det är liksom Malin. Take me for the aunt I am!
Puss och Gonatt!

Klokt en fredag

Vi blir älskade för dem vi är, inte för det vi gör.
Jesus loves you even when you failed your whole world.
Förlåtelse är att släppa ut någon - och inse att fången var du.

Yo y mi hermana

Min pyssliga Hanna ver med igår och gjorde smycken med scouterna. Alice och Jag passade på att göra oss lite lika genom samma frisyr (som hon pajade när vi kom till kyrkan) och lika kläder, scouttröjan såklart! Hanna tog då och facebookade denna bild ovan. Vad säger ni, vi är inte så lika va?
(Observera att jag har T-shirt på mig, enda tonårsbilden på mig i T-shirt ni lär få se tror jag. Jag gillar inte T-shirts)
PUSS!