What´s the point?

Vad är meningen med livet? Att leva de. Att finna lyckan. Att hitta kärlek. Att hitta Gud.

Ja, vad är meningen med livet? Är de något av ovanstående alternativ?

Vad innebär att "leva livet"? Jag skulle se själva uttyrcket som släkt med "vi lever bara en gång!". Och jag tror att många ser de som att man kan göra lite vad som helst. Som att de är lungt att göra olagliga saker, helt enkelt. Jag själv skulle aldrig göra de. Skulle du? Skulle du kunna kunna ta en godis på konsum, för att de "coola" vill umgås med dig då? Svarar du "Ja" på den frågan så snälla gör de inte! De tjänar du INGET på! De är folk som gillar dig för de dumma du gör, inte för vem du egentligen är inners inne!

Att finna lyckan. Har man hittat lyckan när man sitter som vd på ett företag med 50anslälda? När du tjänar mer än du kan tänka tanken att spendera? Är du lycklig då? Svarar du "Ja" på den frågan så kommer jag personligen att plocka ner dig på jorden igen! Visst, du får ta alla beslut och bada i pengar. Men är alla beslut enkla och roliga att ta? En liten felstämpling kan få hela företaget att gå i konkurs, och vad är du då? När alla pengar tar slut och du är arbetslös och ensam?

Kärlek då? Vad menas med de? Jag kan faktiskt inte komma på något dåligt att varna er för här. Men som Martina sa till oss tjejer som var kvar på tjejsnack i torsdags, tänk alldrig "Äh han duger". Nöj dig bara med de bästa. För de finns nån som är rätt för just DIG! 

Och så Gud! Tanken att de kan faktiskt bli fel med Gud, är lite skrämmande tycker jag. Många krig och strider i Irak etc, skylls på Gud. "De var Gud som sa till mig att jag skulle döda prinsen" Bullshit! Som filmen solstorm (om du scrollar ner lite) De går att misstolka eller fundamentalisera Guds ord, på extremt dåliga sätt! Och jag ser de som allas ansvar, att de inte händer oss här
!Men jag tror att en av de bästa sakerna med Gud är ändå att vi får tvivla på honom, vi får ifråga sätta och tycka att de är helt sjukt! Men Gud älskar oss ändå, för Han är kärlek!

De bästa är väl antagligen att kombinera allt de här. Och kanske lite till, göra de bästa av saken helt enkelt!
Men lägg inte kariären i först hand när du har folk som älskar dig! /Nu menar jag inte att du ska sitta framför tvn och mysa istället för att göra läxorna) Men jag tror att Du kommer hitta en perfekt lösning för just dig! För de är du värd! ingen människa förtjänar att sitta på gatan och tigga pengar, eller gå hemma med massa pengar och inget hopp. Alla förtjänar de bästa, oavsätt vad de har gjort! För Gud älskade människorna på jorden så mycket att han gav dem sin ende son. Och han har DITT namn, skrivet i sin hand!    


FYND!

Idag har gjort ett riktigt fynd! Jag var in en sväng på lidl med pappa, för att köpa frukt. Och så hittade jag ett par tofflor, jag kollade på dem när jag var där med farmor förr. Men nu så hade jag ju chansen att slå till!
"Pappa kolla här, så mysiga!" "vita? när ska du ha dem, när du e borta?" "Äh, men kom igen (a)"  "vad kostar de då?" "30kr!"  "Okej då!"

Supermysiga tofflor för 30:- Och de vart ju ännu bättre när de var pappa som betalade! ;)






Så ser de ut!
Ansträngde mig så att jag tog fram kameran på min tegelsten, som jag förövrigt glömde hemma idag.

Solstorm och Bruce almighty

Idag har jag sett två filmer, en forsättning från igår på SOn i skolan. Och en på konfan. Ni kan ju gissa vem som var vart?


Solstorm såg vi i skolan. De sker ett mord i en sekt i norrland, och sedan handlar restan av filmen om mordutredningen. Och lite runt i kring. De är en mycket detalj fylld film, alltså inte värdens bästa film för mig att titta på. Den är väldigt hemsk, och vissa gånger satt jag som "öppna inte dörren, öppna inte dörren!" tillfälle. Om ni fattar, jag visste vad som skulle hända men jag kunde inte göra något åt de! Och sen blev de inte riktigt som jag förutsagt heller... Som kristen tror jag de är extra svårt/jobbigt att kolla på den här filmen, för de andvänder samma bibliska fraser som vi gör i kyrkan.ex historien om hur lärjungarna visade bort baranen från Jesus, och Jesus sade att barnen var viktigast. Fast de över fundamentaliserar de så de blir fel, helt fel!

 

 Bruce den allsmäktige såg vi på konfan idag! Jag har sett den många gånger förut, men den är ändå så grymt bra! Jag tror många av er också har sett den, men för att friska upp minnet så drar vi en liten kort handling. Bruce klagar på Gud för att han tycker allt är skit, och Gud gör inget åt de. Sen plötsligt får han ta Guds plats, men han glömmer visst att de finns andra människor... Garanterat en film att rekomendera! Både skratt och tårar, kan inte bli bättre!

God bless all of you! <3

Visste du inte de? Nu vet du!

Saker du kanske inte visste om Malin Fritzon.

1 Jag storgillar psalmer! Jag fick faktiskt frågan idag "Hur många psalmer kan du?" Jag vet inte hur många, men de är ju en del.. ;)

2 Jag älskar att spela piano! Jag är inge vidare bra på de, men jag tycker de är grymt kul! Däremot är jag inge förtjust i synt/keybord... Äkta vara ska de va!

3 Jag är rädd för hästar. Jag har ridit i flera år, men blivit rädd för hästar... man har liksom ingen koll på dem!

4 Jag har spelat fotboll! I 4(?) år, 2001/02-2005/06 (tror jag). Men jag är extremt bollrädd nu! (konstigt att jag blir rädd för de jag tidigare sysslat me! ^^)

5 En vanlig skolvecka är jag i kyrkan ca4ggr (mer ibland)!!

6 Jag (konstaterade faktiskt igår att jag) är väldigt bra på telefon nummer... När jag var liten lärde jag mig min klasskompis hemnr före henne själv!

7 Jag ska äta vofflor till middag! ;)


My life is like a fairytale.

"Idrottsläraren delar ut planering"
Hanna: Ja, fotboll på onsdag! :D
Jag: Nej!! Danjel jag tror jag glömmer gympakläder på onsdag! (a)
Hanna: -.-
Danjel: Men ta me dig de så kan du får vara i gymmet!
Jag: Okej! :D

Något från igår som jag tyckte var lite roligt. Men jag och fotboll (framförallt inne!) innefattar att klassen blir döv.. Och de är ju inte så bra...!

 

Så tänkte jag berätta om min läskigaste kvällspromenad ever! (Har kommit på att jag förknippar allt med mina kvällspromenader.. Ungerfär så som Lars förknippar allt med "Olle" :P)

Jag gick, och när jag kom fram till backen. Så såg jag ett "lampsken" en fick/pannlampa som lyste lite nu och då, på andra sidan vägen. Jag ber en snabb getbön. Och bestämmer mig för att gå emot de läskiga och övervinna min rädsla. När jag kommer över storavägen möter jag personen med lampan och en hund, konstaterade att de kan ha varit min granne... Men ialla fall när jag har pustat ut, för att de gick så bra. Och blivit lugn, så börjar Elton plötsligt skälla på mörkret. Jag säger åt honom att vara tyst, för jag ser inget. De var mörkare än vanligt, och jag hade ingen lampa med mig. Så plötsligt ser jag en svartklädd människa gå över vägen ca2-3m framför mig! Och svänger sedan så vi går till mötes, ingen reflex ingen lampa, ingenting hade han! Jag blev skiträdd rent ut sagt!
Men nu har börjat tänka "WWFD" What Would Fia Do. Eller rättare sagt hur skulle jag reagera om Fia var med mig då?
Då skulle jag vara tvungen att bita ihop och vara modig! För annars hade vi börjat böla i en snöhög! Lättskrämda som vi båda är! Och de funkar, än så länge ialla fall! Vad skulle jag göra utan min Fia?!
Tack för att jag har dig sötnos! <3   



Och när jag för 1min sedan kollade lite snabbt ut genom fönstret, såg jag ett spöke! Egentligen är de 502an som står på tomgång (Fy på miljöförstörelse pappa!) nere vid vägen. Med en bal på spjutet och strålkastarna (heter de så på en traktor (a)) på, så den är lagom upplyst. Och så blåser de så lite lös plast flög runt den.

My life is like a fairytale! Sometimes too scarry and sometimes too good! But it´s God who stands by my side, all the time!

Jag är inte så värrst bra på engelska.. Menmen! De funkar, och jag är säker på att i fattar ändå! ;)

Kram på er! Ha en forsatt trevlig vecka! <3


En aggressiv gudstjänst!

Idag var de väldigt lite barn, rättare sagt en 6mån pojke som var lite för liten för växthuset. Men vi körde dramat ändå och de gick bra! När de sedan kom till predikan, så var de inte Ragnar (våran vanliga pastor). Utan en församlingsmedlem (utbildad, penisonerad? pastor) som predikade. Jag satt ensam mitt på första bänken, och han skestikulerade och predikade väldigt "våldsamt". Jag var riktigt rädd faktiskt! Och han har en ganska arg röst me, som inte pracis gjorde saken bättre. Jag tänkte att de här kommer bli en jobbig predikan. Men efter en liten stund beslutade jag mig för att lyssna ordentligt, istället för att bara sitta där och försöka se intresserad ut.
Så de gjorde jag, och gissa vad? Han sa ju en massa bra saker!
( Och bara för att jag ska skriva dem här nu, så kommer jag förstås inte ihåg dem! -.- )
Och jag fick även ta nytta av en gammal fras "Lyssna med öronen, inte med ögonen!". För de tror jag vi människor gör! Vi lyssnar med ögonen. Ser en människa tråkig eller konstig, eller bara allmänt ful ut (om man nu får säga så?) Så inbillar vi oss att de de säger är lika tråkigt de me. Fast de kanske är så att den tråkige säger bättre saker, än den som ser roligare ut. 
Om ni jämför lärare tex. Vad är roligast? Engelskan med 25åriga "Bertil", eller svenskan med 60åriga "Märta"? (helt random namn)
Jag tror de flesta skulle säga 25åriga Bertil...? Ialla fall innan man tänker efter på vad de egentligen säger.
I mitt fall i skolan skulle den yngre säga bättre saker, och vara roligare att lyssna på. Just för att de äldre inte är lika uppskattade och aningen snurrigare.. Men de finns ju olika fall!
Farfar säger mycket mer intressanta saker än pappa tex! Men många skulle inte ens gå in i ett rum om de vet att farfar ska prata, för de tycker att de bara säger tråkiga saker när de blir gamla. Men ju äldre man blir, ju mera erfarenheter får man.
Även om de skilljer bara någon dag!

Så mitt tips, som jag själv fått en gång i tiden. "Blunda och lyssna" Eller andvänd ialla fall öronen och var inte så ytlig!
GodNatt!

Vad gör du?

Idag har jag gjort så gått som ingenting, de har rent ut sagt varit en ganska tråkig dag.
Men så kom jag på att jag kan ju alltid skicka de klassiska "gratis sms smset". Jag pratar såklart om "Vad gör du? :)", så de gjorde jag. Jag sände iväg 5st, och så kom jag och tänka på varför? Gjorde jag de bara för att jag hade tråkigt? eller fanns de någon mer andledning? Jo de är klart att de gör! Jag skulle ju aldrig skicka en frågan vad någon gör, om jag inte bryr mig om de (eller vill något mer)! 
Förut på den tiden då jag inte hade gratis sms. Så fick jag ett sms och tänkte "Åh ett sms!:D" kollade och tänkte "Åh bara ett vgd? :/" Inget roligare typ.. Men nu har jag kommit på att jag borde ju inte känt mig som ett "offer" som man skickar vgd sms till! Utan hedrad för att någon faktiskt bryr sig om vad jag gör!  Och även om jag skulle svara Fia ect "Har tråkigt sj?" skulle hon svara "Okej:).." Och om då den man messar med gör något roligt, eller ännu bättre berättar en god nyhet. Så kan man ju inte låta bli att bli glad för den personen!
Och jag kan ju säga att ett av de fem smsen blev en lång konversation, och jag satt med ett leénde som räckte från öra till öra! För att jag vart så glad för den här vännen! De är vad jag kallar sann lycka!<3 

Efter terminens första tonår!

Jag måste ju säga att som kyrkmänniska, finns de bra mycket dåliga saker med lov. Under hela lovet (och 1-2veckor före och efter) är de inga SMU aktiviteter! Mitt liv håller liksom inte för att vara hemma en fredag kväll, då ska man ju vara i kyrkan! Onsdagarna funkar, men de är mycket härligare att vara i kyrkan! 
Och nu när allting har börjat, faller livet på plats igen. Och de är så skönt!
Jag är som sagt ganska skeptisk till många förändringar i min omgivning, jag tycker att de är väl bra som de är!
Jag stog länge och vägde, om jag skulle åka på salt och grönt eller inte. För jag tyckte att då skulle ju jag sitta hemma med familjen och äta ost å kex, dricka pommac och spela mah jong!
Men efter två nyårsläger så kan jag inte längre tänka mig en sån nyårsafton! De är så härligt att umgås med andra människor, istället för att sitta hemma och häcka (nog för att de är trevligt de me...men ah). Och till dig som inte riktigt våga ge dig iväg på ett läger.. Åk nästa gång, men åk för att du vill träffa andra människor och komma närmere Gud. Inte för att kompisarna åker, du ska åka för din skull och för att du ska ha roligt!

Nu ska jag ta Alices skidor och Elton med mig ut, och försöka mig på att åka lite på skaren! :D

Stjärnornas personliga tips!

Inspiration: FRIDA tidningen...

"Glöm aldrig bort dig själv" Lita på din magkänsla, fastna inte för grupptryck och gör som DU vill!

"Du måste inte se ut som alla andra!" De är kanske inte konstigt att man är lik sitt syskon, mamma eller farmor. Men du behöver inte ha lika kläder och lika mycket smink som kompisen har! Du gör som DU vill, som DU tycker är bekvämt och bra för DIG! 

När jag tex skulle packa till nyårslägret, så frågade jag mamma "Har du nå förslag på vad jag ska ha me mig?" "Tjöjor byxor kudde tandborste." Eller nått liknande fick jag till svar då. Även fast jag menade den kjolen eller just den tröjan.
Frågar jag i eftermiddag vad jag ska ha på mig ikväll på tonår och kören, svarar hon säkert nått liknande som "Jeans och en tröja".
Och ändå undrar hon varför jag pratar så mycket i telefon?

Saken är den att alla frågar säkert om andras åsikter, hur man ska se ut och dyl.. Och de är okej till en viss gräns. Jag har kommit på att de inte är nån idé att fråga mamma vad jag ska ha för kläder på mig, eller vilket läppstift jag ska ta. Men ändå gör jag de, bara för att!

Jag vet att Amanda tycker om min stickade klänning, jag vet att farmor hatar att jag andvänder smink. Och jag vet att nästan alla av grabbarna, tycker att klackskorna är helt onödiga! (De kan ju göra ont på tårna ibland..)
Men bara för de, så betyder de inte att jag bryr mig om de.. Jag lyssnar och tar åt mig, men de betyder ju inte att jag följer de.
Jag kan anpassa mig, de är tex helt onödigt att ha smink hos farmor och farfar på bondgården. Och varje gång jag ska träffa Amanda, så har jag inte den där klänningen. Och klackarna... Jo, jag har inte klackar på scouterna! (och inga höga i skolan heller..) Jag har smink och klackar fast de inte alltid uppskattas av vissa i min omgivning,  men för att jag vill!

Tips!
Om någon säger att din fina tröja är ful, börja inte böla! Säg istället Tack! Jag älskar din me! Eller okej jag tycker din är fin iaf!

Och idag är det kramdagen! Så KRAM på er alla underbara människor!


The holy bible!

Jag skrev nyss i de förra inlägget, att jag inte kom på något att skriva.
Men nu kom jag på de mest självklara ämnet. Konfan såklart! Idag var första gången på konfan, grymt kul att komma igång igen!
Vi gick igenom bibeln på "olika sätt" som skulle jag uttrycka de. Olika biblar och olika sätt att läsa bibeln på, godis bibeln och kortleks bibeln. Hur många timmar de skulle ta att läsa bibeln högt, och hur många timmar de tar (ungefär) att läsa bibeln tyst. (kommer dessvärre inte ihåg hur många de var.. 50 och 80 eller nått?)
Och om man läser 4kap varje dag så tar de 331(?) dagar att läsa ut hela bibeln! Lite kortare än ett år alltså! De är ju toppen! För om jag börjar nu, så är jag klar före nyårslägret. Och kanske kan jag ta en paus på sommarlägert/scoutlägret me! Men jag skulle också antagligen ha tröttnat på att läsa efter en vecka...
Sen så gjorde vi ett test i con dios om vilken bibeltext som passade mig... Efter de kom de som jag tyckte var roligast! Tävlingen!!! Vi har smågrupper, och i de var vi! Vi fick 9bibelord att slå upp, hitta substantivet i versen. Springa till ett av 3 rum i olika delar av Ö-hus missionskyrka, och hämta en bild på de substantivet. Sedan skulle vi visa fluddern, och få 9nya ställen att slå upp... När min grupp vann, sa de andra "Men de är ju fusk, ni har ju Malin!" Jag anses alltså som de mest kyrkliga i vår konfa grupp. Ganska roligt tycker jag! Och på köpet så vart man ju lite bättre på att slå i bibeln! Bättre konfagrupp kunde vi inte fått!

Christoffer & Sofia!

Fia och Chrille tycket att jag skulle skriva ett litet blogginlägg om dem.. så jag tänkte att de kan jag väl göra! Jag har ialla fall inte något annat att skriva så... ;)

Först Last christmas, sen titanic och nu waka waka och så sång på de! Fia spelar piano via skype! Chrille drog så han är inte me och medverkar så aktivt i samtalet/inlägget nu!
Jag måste ju faktist andvända de gamla uttrycket "teknik är bra om de fungerar" annars är de värlelöst!
Jag skulle ta mig ett litet snack med Amanda idag(via skype), men de gick inte att få upp internet! Inte ens fönstret kom upp! Och skype funkade såklart inte de heller, så de fick bli den hederliga gamla hemtelefonen! Fia och Amanda på skype och jag i telefon, äkta triangeldrama! (inget snusk nu!) Plötsligt börjar de fnissa och utropar "Malin har du en flört här? varför har du inte sagt något!?" Jag vart alldeles förvirrad och fattade ingenting! Samtidigt som jag hade min aningar om vad de kunde vara för hemskt! De visade sig att Amanda hade hittat ett youtube klipp som hette "till Malin1", och då vart de ett akut listanskämt av de hela..(hm.. ingen kommentar där!) Efter lite panik och ja lite allmäna galenskaper(och 2 omstartningar av datorn), så kom jag in på facebook och skype. Jag tycker inte riktigt om teknik, men ändå så messar och facebokar jag varje dag! De går inte ihop, jag vet och jag fattar inte de själv heller... Jag har tidigare skrivit ett inlägg om att jag inte tycker om/är bra på teknik, så slut på den fronten nu!

Chrille hälsar: att Göran Persson fyller år idag, 20(/62) närmare bestämt!
Marie picasso drabbad av hjärntumör!
Oscar och Maja är de populäraste nämnen nu!
Girlpower!

Fia hälsar: att hon är med i tidningen, HÄR!
Att men oftast uttalar E och inte Ä i ex med och de (varför de)

Go for it!

Jag instämmer på de kursiva! Go for it! Girlpower! Follow your heart!

Kram på er!<3




You came from heaven to earth too show the way, from the earth to the cross my dept too pay.

Säkert ett antal felstavningar på rubriken där nu, menmen!

Idag hade vi kultur friluftsdag (eller nått sånt konstigt), jag var i den gruppen som gjorde film. Vi skulle skriva manus, regisera agera klippa filma och hela kittet. Vi blev först tillsagda att skriva ner precis vad vi tänkte på, när instruktören sade ett ord, påstående eller en fråga. Ganska skönt att aldrig stanna pennan, utan bara skriva precis vad som finns i hjärnan.
Sen så vart vi indelade i två grupper med ca 10st, i gruppen blev vi sedan indelad i yttligare 3 grupper. Varje grupp skulle sedan beskriva en karraktär precis hur den såg ut, hur den mådde vad den hette och tänkte på. Sen skulle vi försöka klistra ihop de tre karraktärerna till en helhet.
Vi gjorde en 15årig tjej som bodde med sin pappa i en herrgård, mamman var på psyket för att pappan misshandlat henne. Men fick alla att tro att mamman var den knäppa. Och nu misshandlade han henne istället. Sen hade vi en galen lönnmördande 81årig tant. (inga kommentarer) Och en 54årig gubbe som var mobbad och bodde i en kartong bakom konsum...
Resultatet blev som så att flickan som blev döpt till Sofia, (Inte jag som kom på namnet!!) är ute och går när hon plötsligt snubblar över en uteliggare. Han börjar förfölja henne och hon blir rädd, men sticker när han blir våldtagen av en full clown. Från sitt gömställe bakom ett träd i skogen, ser hon hur den efterlysta lönnmördaren "Rutt-Rut" försöker döda Åke (konsummannen hon snubblade över) med en kniv. Hon tar upp en snöboll och kastar den på Rutt-Rut. Åke blir glad och tycker att de är bästa kompisar nu, men då kommer hon på att hon ska hitta sin mamma. Och hon springer till psyket.... 

Helt sjuk film! Kan inte förstå att jag gick med på att göra de egentligen, hela Tierp måste trott att vi var helgalna när vi filmade de hela! Men ganska roligt hade vi ialla fall! 



Jag kan ochså meddela att denna vecka drar alla SMU aktiviteter igång! I måndags träffades unga röster, imorrn kl 18 träffas scouterna. På torsdag börjar konfan (OBS i Ö-hus!) på fredag klockan 18 övar teen choir, och 19.30 är det Tonår! Och så på söndag så ska jag vara med och dramatisera i gudstjänsten, och så är de självklart VÄXTHUS! Ta gärna med någon bekant liten unge och kom och kolla och lek, du själv kan passa på att gå på gudstjänst. Har du inte nån "liten unge" att ta me så kom gärna ensam, med mamma eller med en kompis! Du är hjärtligt välkommen!! 



Jag har fastnat för en låt! De är Linda som inspirerat mig, fast hon vet nog inte om de... Jag satt nämligen och lyssnade på en spotify lista som heter "Hey Jesus" av henne. Då kom den HÄR låten, och jag smälte direkt! Sån poäng! Jag tycker att de är så härligt att någon tagit sig tid att skriva en hel låt, om en sån här sak som just Sverige! Att de finns folk som tänker så långt! En låt som verkligen uppmuntrar oss till att vara tacksamma och be för saker som gått snett. Nån som tror att de hjälper och vill från djupet av sitt hjärta att vi ska be! De får åtminstånde min tro att utökas och vara mer självklar!
Så TACK Linda för att du hade låten på din lista så jag fick höra den! 
Kram! <3  

Blöt!

Regnet de faller och snön den far bort,
den här vintern vart allt annat än kort!
Vatten hörs pola i bäck och å,
de är våren som tippar på tå.

Den som har ägnat 2timmar ute i snön med två 5-6åringar, är allt annat än torr! De gjorde jag och jag är blöt. (kan ochså bero på att jag har duschat...) Jag åkte skoter för första gången på flera år, grymt kul! Men väldigt dåligt för miljön! Hm.. varför måste allt roligt vara så dåligt? Fast de finns ju ändå roliga/bra saker man kan göra..
När snön har försvunnit kan du..

- Gå på promenad,
de är alltid nyttigt att röra på sig. Man får tid att tänka och fundera. Kanske ta med sig kameran och fota lite... (kan göras både själv och i sällskap) (Y)

- Plocka blommor, leta efter den första tussilagon. Eller ge mamma en fin bukett midsommar blomster! Uppskattas och är roligt, vill du kan du ju mixtra lite med en snygg uppsänning!

- Städa garaget, familjen blir garanterat överlycklig! Och kanske kan du käna lite extra kosing på de hela! (Y)

- Bada, du lär nog vänta lite längre om du tänker bada i pool... Men hemma spa med en kompis sitter ju aldrig fel! Bra för både kropp och själ!

- Gå till kyrkan, är de andakt, gudstjänst (RPG) eller en SMU aktivitet så är de bara att ta sig dit! Trevligt värre, man får träffa andra människor som kanske delar en tro.. (Y) De gillar vi!

- Skogstripp, Plocka blåbär, svamp eller gör en liten "naturhörna" på altanen/balkongen! Frisk luft på köpet!

- Baka, bjud familjen kompisarna eller grannen på nybakta bullar! En vänlig gest kan du få stor nytta av i framtiden!

 

(de här inlägget skrev jag på söndagskvällen.. men de publicerades inte av ngn komstig andledning. Så de kommer nu istället!)  

 


MysGrabben!

Vad är mysigare än att sätta på en gammal film och dröma sig tillbaka i livet? Tänka på något härligt som hänt, för länge länge sedan. De var vad jag gjorde, när jag kom hem från skolan idag. Jag hade lite problem med DVDn.. men så svårt är de ju inte att ringa till pappa, och säga åt honom att fixa den! ;)  
High school musical 3 drog igång, och vem hoppar upp i soffan bredvid mig och vill bli kliad? Jo Grabben såklart! (Tänkte på att min lilla Fia skulle fått panik, och sprungit ut ur rummet om hon var med.<3) Sen låg han där med motorn på hela tiden.
Jag konstaterade för ett X antal timmar sedan, att han är väldigt smart också! Han tycker mycket om att kolla på fåglar (mat uppskattas alltid). Och nyligen kom jag på honom att sitta på elementet med framtassarna i fönstret och kolla på fåglarna, som äter och flyger utanför. Så smart kombination, rumpvärme och fågelskådning! Stolt matte!
Gammal bild är bättre än ingen bild! 

Självklart håller han mig, mamma och pappa sällskap under Let´s dance!
Kram!<3

Glädje sprida blommor små i vår engen lilla vrå.

Ännu ett citat från en av farmors bonader.

Idag hade jag en intressant konversation med Matilda på facebook. Vi pratade först om kramar, och sen om glädje. Vi sa att de var så härligt att vara glad!
"Tänk att inte gilla att vara glad!"
 Om det finns någon på denna jord, som inte tycker om att vara glad. Så ska den personen ha en enorm bamsekram!
Jag tror faktiskt inte att de finns någon som inte tycker om att vara glad.
Däremot så vet jag att de finns många som inte är glada, men som hemskt gärna skulle vilja vara de. Och vad kan jag göra åt de? Många skulle svara att de har inte jag me å göra. Men de har jag faktiskt! För jag vet att vad som än händer, om de är något litet eller något jättestort. Så finns det hopp! För det finns Gud!
Jag kan skänka pengar till behövande, det finns många olika sätt att hjälpa till på. Men de som precis alla kan göra. Fattig eller rik, tjock eller smal om du har tid eller inte... Så kan du ALLTID be! Be för de som behöver, be om hjälp eller tacka! Gud vill veta allt! Och om du frågar så svarar Han. (Som mina konfaledare sa,) "Ja" "Nej" eller "Ja, men inte som du tror". (och inte alltid så tydligt som du hoppades på...)
Om du känner att du vill göra något, så finns det faktiskt "bloggare för varenda unge" och Linda är en av dem!
Kolla gärna in hennes fantastiska blogg, och läs om vad ni kan göra! Annars så skulle jag hänvisa dig till din kyrka/en kyrka nära dig, de vet garanterat hur du kan göra!


Jag är glad! Jag är lycklig! Jag är stolt!

Jag är glad att jag får leva, jag är glad att jag har fått träffa så många otroliga människor! Jag är glad att jag får lära mig massor av nya saker. Jag är lyckligt för att allt/(de mesta iaf) faller på plats! Jag vet inte vad jag gör om 2år, men jag vet att jag kommer vara något väldigt vackert! För jag kommer att vara mig själv!

Och jag är stolt, stolt att få kallas kristen! Stolt för vad mina vänner gör, och för vad jag gör.
Och defentivt är jag otroligt glad att jag får dela med mig av vad jag tror och tycker, här på bloggen!
Fantastiskt!

 Och du... om du ser någon som är ledsen, ge den personen en kram eller ett glädjande ord!
Från mig till Dig, en kram! Kalla de en "kedjekram" eller vad du vill, men jag vill att du delar med dig av den! För de dör du inte av! Men någon annan dör just nu, så håll i dina nära och kära! Och krama dem som alldrig förr!


Kärlek är hemmets sol!

Idag när jag och Alice hade kommit hem från skolan, tog vi sparken och Elton med oss till Farmor. Farmor ringde igår och undrade om jag levde, (hm...kanske börjar bli lite dålig på att höra av mig?^^) och om jag kunde komma och plocka undan julsakerna. Eftersom att hon själv är gammal, så fixar hon inte att klättra på stegen upp till den lite lätt skrämmande vinden.
När jag konkat upp stegen från källaren, ställt den på plats och plockat ner kartongerna så började bortplockandet av tomtar.
Plötsligt kommer farfar in i köket där vi stod och packeterade och sa "de är nån som knackar", samtidigt som han pekar mot taket/vinden. Jag som är så enormt lättskrämd säger åt honom att sluta, eftersom att jag tror att han skämtar (och för att hålla mig själv lugn). Farfar går tillbaka till sin säng och forsätter med korsordslösningen, men ropar snart igen "nu hörde ni väl?!". Men inte hörde vi nått! Lite senare hörs en riktig tomtebultning i taket! Jag höll på att skita på mig! Och konstaterade på typ en millisekund att farfar inte alls skämtade, efter de försökte vi få farmor att höra och också. De rullades och knackades ovanför oss, och jag var livrädd! De måste ju vara ett spöke!
De andra alternativet var att nån kattunge smitit upp, eftersom att luckan inte var ordentligt stängd. Men hur kan en katt knacka 3ggr i taget, med någelunda jämna mellanrum? Jag får bara inte ihop de! 
Men när jag äntligen vågade följa med farmor ut i hallen till luckan, så var de två katter som syntes i den lilla springan.

Jag började fundera på om de var ett spöke där uppe som lurade upp katterna, och sedan spökade så att vi skulle tro att de var de och inte han/hon... Jag är bara smartare, så jag listade ut de!

Rubriken är en text på en bonad farmor har ovanför sängen. ;) Jag tycker den är så söt!

En helt vanlig söndag, eller inte riktigt...

Igår var de Borgenkyrkans bönedag, och familjen Kolm hade hand om gudstjänsten. Och dessutom var de JITS! Jag var självklart på plats, och hade till och med fått dit Fia. 
Jag kom dit med mamma och Alice, passade på att gosa lite med en bebis. Sen ringde klockorna, gudstjänsten utgick till stor del från frälsarkransen. Mycket bön och sång och ingen lång predikan, precis som det ska va!

 

När vi sedan hade pratat lite mer nere på JITS och vi fått varsin förbönsvärdecheck att ge till någon, så gick vi och åt. Vi satt på brorsans och pratade och hade så trevligt så, men där kunde vi inte sitta hela dagen...
Jag och Fia började gå med Cissi till sällskap. Trottoaren var inte skottad, så jag sa att vi skulle gå på sidan av vägen. När plötsligt en gammal dam ställer sig framför oss och ropar "Nu ska jag fråga er ungdomar!" redan då vart man ju lite rädd! När vi kommer fram till henne så börjar hon prata om att hon och hennes vänninor hade grälat,
"Maj-Britt säger att de är lasse stefanz som sjunger du är min man, men de är väl en kvinna?" Ja men de är ju Helen Sjöholm! sa jag. Och tanten börjar ropa tack tack tack!! Och krama mig. Vi tjejer gjorde nog vågen, fast inte med händerna utan med fniss..
De var inte lätt att hålla sig, när tanten forsatte prata om horor och dansbanor. 
Men hon sa en väldigt bra sak, "Fast jag är över 80år, så tycker jag man kan se saker i olika perspektiv!" 
Jag vet inte hur ni ser de, men i mina ögon är de flesta äldere (pensionärer) ganska så noga med att allt ska vara som det alltid har varit.
ex När jag för några veckor sedan sa till min farmor att vi skulle dricka kaffe, så frågade hon vad vi skulle ha till? Jag hade nyss varit nere i frysboxen och tagit upp en påse körsbär, och så fanns de ju apelsiner! Men de gick inte för sig enligt farmor, hon skulle ha nått sött till kaffet.
Och att då en helt främmande 80+are kommer fram till en mitt på gatan, och säger att man ska se saker ur olika perspektiv. De är ganska häftigt, och inte alls så obehagligt som de känndes då! Och visst är jag glad att jag kunde svara på hennes fråga!  



The Last Song +



Idag efter att jag och Fia varit i stan, gick vi hem till henne och kollade på film. Det blev förstås  The Last Song.

En fantastisk film, med en rörande händelse! Fia kan intyga att jag grät mig igenom filmen! 5/5 helt klart!
Jag skriver ett mer utförligt inlägg om filmen imorrn, för nu ska jag häga tvätt och sedan sova!
Kram på er! <3


Jag nöjer mig med att fylla på de gamla inlägget bara, så tro inte att ni läst allt än!

Jag trodde att filmen skulle vara lite lik Hannah Montana serien, med tanke på att Miley Cyrus spelar huvudrollen...

Men att den här skulle vara lite mer ungdomlig, och inte lika barnslig. Kanske att de var slutet på en karriär, som musiker/sångerska.

 

Samtidigt som jag inte vill berätta vad som händer, så vill jag skriva allt! Jag gör ett försök, sen får du se filmen.

Miley som heter Ronnie (tror jag de va) och hennes lillebror, kommer och ska vara hos deras pappa hela sommaren.
I filmen får man se ett liv bli helt, över en sommar. Tomrum fylls, rum i hjärtat som aldrig försvinner igen. Det är den mest romantiska film jag sett på länge! Och en film utan romantik (eller starka kännslor iallafall), är ingen film jag skulle föredra.
Om jag forsätter skriva nu så kommer jag avslöja hela filmen! Så nu tänker jag inte skriva mer, utan jag hoppas att du ser filmen någon vacker dag!


Konsekvenser

När man har varit på läger, blir man först lägerbakis. Vilket (iallafall i mitt fall) innebär att man är extremt trött, och har lite träningsvärk sedan discot.  De försvinner efter 1-2dar, med god sömn.

Och sen, efter ett tag (De är olika lång tid för alla) kommer saknaden! Men saknar de speciella "läger läget" (eller hur man nu ska förklara de, svårt för ngn som inte har varit på läger att förstå), människor som man bara träffar på läger (ca2-4ggr/år) och inte minst att ha hela tjejgänget i samma rum när man vaknar! De är inte varje dag men har de! Men de största är ändå alla underbara människor! Jag saknar alla, fast några ligger lite varmare om hjärtat. ;)<3


Malin Margareta Fritzon

Nu har jag tänkt att ni ska få veta lite (mer), om vem jag egentligen är. Väldigt kortfattat!


När vi ringde in de nya året, såg jag ut ungefär så här. (beklagar kvalitén)

Som ni ser på bilden, har jag långt (här är de ganska mkt uppsatt) blondt hår.
Själv är jag däremot inte så lång.
Min stil är ganska gammal/tantig, de är egentligen hela jag.



Min familj är bönder. När jag var typ 2år, så skruvade pappa fast en röd bebisgunga, på en bräda som sen låg i traktorn.
På så sätt kunde jag vara med, utan att vara ivägen.
"Highlendarna" på bilden ovan har vi bara haft i några år, innan hade vi mest "vanliga" Angus.


Den här bilden är från 05 eller nått sånt. Då var jag 9år, och jag hade varit scout i 8år.
Pappa var scoutledare, jag var pappas flicka. Mer förklaring än så har jag inte.. ;)




Bonde + scout = Naturmänniska
 Jo jag älskar att vara ute i skogen, leka i snön och köra traktor. Fast jag tror inte de märks så mycket på mig?
De flesta känner nog mig som den personen på bilden ovan. Läppstift och högklackat,
eller som en av tjejerna i min klass sa "Malin är en sån där ska man vara fin får man lida pin människa".

Då kan man ju undra varför? Jag kan ju börja med att säga, att jag är inte så god vän med mjukisbyxor.
Jag trivs inte i att känna mig nyvaken (vilket jag gör om jag bär mjukisar).
Men jag har absolut inget emot att andra har de på sig! Därav jeansen. 
   Kyrkan har för mig alltid varit ett ställe, där man ska vara lite extra fin. De var ju då som man som liten, fick veta massa om Gud,
och de var ju där han fanns! Och ska man träffa Gud så måste man ju vara fin!
(de märks nog ganska väl att jag var oerfaren på den tiden)
Men de har hängt kvar, jag kommer seriöst inte ihåg, senast en söndag jag hade långbyxor i kyrkan.
Och kyrkan har kallt golv, därför har jag alltid haft inneskor. Sen har klackhöjden bara växt ;)
Och så sminket! Ingen i min familj, eller släkt sminkar sig. Så de här med smink var ju jätte stort!
Jag började med en liten fjärilsdosa, och sen har de blivit mer, och oftare.
Jag tycker fortfarande de är jättekul, men jag sminkar mig inte varje dag. Jag har sällan smink i skolan.


Och så lite insida...

Jag börjar ofta med en extremt lång inledning/förklaring, så jag glömer(och alla har tröttnat på att höra) den lilla poängen.

Jag bryr mig om nästan allt. Den enda (tror jag) jag har sagt "jag bryr mig inte!" till är min 6åriga lillasyster.

Jag skulle nog säga att jag är en väldigt omtänksam person, även fast jag inte alltid visar de.

Om jag under en gudstjänst, andakt ect, ser någon som gråter får jag panik!
Vet jag vad de gäller, så börjar jag gråta själv me.
Annars så bara skär de i hjärtat, att se någon vara ledsen! (Man kan gråta på andakter utan att vara ledsen,
men tanken på att de är ngt negativt är ju stor)

De största som jag tycker är en egenskap, men som alla inte riktigt håller med om
 (på den possitiva sidan alltså) är att jag kan prata!

Jag kan hålla låda i timmar utan stopp. De finns alltid nånting att prata om, så varför inte göra de?

Jag brukar köra på "Gud har gett mig talförmågan, så varför ska jag inte andvända den?"
(fast jag böjer de åt olika håll, så de passar bättre in i sammanhanget :P )

En annan av mina egenskaper är att jag tycker om salt. Vadå salt? undrar ni nu.
Jo jag tar allting med en liter salt, istället för en nypa. (fast jag tyckte de blev lite roligare ovan)
De kan också vara därför jag många gånger säger först och tänker sen. (Och de sista gillas inte!)

Jag tänker inte skriva några negativa saker, om mig själv (förutom de som redan kommit upp).
Och de är av den enkla andledningen, att de inte är bra att klanka ner på sig själv! 

Därför ska DU ska få en utmaning av mig, som jag vill att DU löser helt SJÄLV! 
Kom på 3saker med dig själv, som du gillar! Tre saker som du tycker är bra med dig själv. 

Flera av er kommer säkert på 10saker ni INTE tycker om med er själva, och 1 som ni faktiskt gillar.

Steg två skulle jag säga, är att skriva ner de är 3 bra sakerna på en lapp. Sätt den gärna på anslagtavlan, eller lägg den på sängbordet.

Sen får du skriva ner alla dåliga saker, som du vill bli av med på en lapp. Riv sedan sönder eller bränn upp den! Gör vad du vill med den, men gör dig av med den!    
 De kan ta år för vissa, och fem minuter för vissa. Men jag uppmanar DIG att försöka! 
Gud är med dig! Lycka till och go forsättning på 2011! <3

(Jag var ganska trött när jag skrev de i mitten, så känns de flumigt är de därför)
 


Jag laddar UPP lite bilder.

Jag och min lilla söt-Fia! Före discot sista kvällen.


På nyårsmiddagen! Jag har nog aldrig träffat en SMU människa, som inte gillar att kramas! ;)


En bild jag tog med Elsas kamera, riktigt stolt!


Underbara människor som spelar "Ticket to ride"!

 

 


UPP!

Nu har jag kommit hem från UPP, ett nyårsläger på sjöviks folkhögskola.
Att vara på läger, måste vara de bästa som finns!

På gudstjänsterna och seminarierna, pratades de om att tro på riktigt. Att alltid ha Gud i sitt liv, inte bara i kyrkan eller på läger. Utan i skolan, hemma och på fritiden också.
  Vi fick lära oss att det är helt okej, att bråka med Gud. Ibland så är vi arga på våra medmänniskor, så varför ska vi inte kunna vara arga på Gud? Jo visst han har skapat oss. Men han sände Jesus till jorden för att vi skulle kunna se, att han är precis som oss.
Och Han kanske behöver få lite motargumentation ibland, han me! Vem vet...

Och sen så har vi en av de härligaste, och faktiskt en av de viktigaste sakerna. Att dela sin tro med andra. Att våga visa att Gud är så bra som han är, och att göra andra till lärjungar! (de låter kanske konstigt, men tänk dig de i nuet)

Och självklart så är de mer än så! Jag har lärt känna nya underbara människor, och kommit närmare tidigare vänner! Vi har haft riktigt party, och lugna mysiga stunder! Ett läger med allt!
Och på nyårsafton, sköt vi UPP en liten pressent till Gud, PANG! sa de... Fyrverkerier så klart! ;) Och så blev de kramkalas! 

Nu har jag varit hemma i ungefär 1h, och jag saknar redan alla så jag tror jag spricker! 

Tack för ett underbart läger! Kram<3