Face to Face!

I´ve been trying on my own
but everything is uppside down

I wanna be face to face with you
Wanna live face to face with you

Delar utplockat ur face to face- låten.
Jag har varit på en ungdomskonferens i skövde med ungefär 500 andra kristna människor. Vi åkte buss från distriktet och hade det super på både dit- och hemresan. Underbara msv!
Helgen har bestått av allt möjligt, massor av spännande upplevelser med andra människor och med Gud. Något som verkligen fastnat i mig är alla dessa dialekter i landet. Vi brukar säga att vi i Tierp verkligen inte har någon dialekt, men det har vi tydligen, jag pratar i alla fall riktig Tierpska med bondmål och tantord. Undrar just vad Gud har för dialekt...?
Vi som var där har varit på massor av bra Gudstjänster och lärt oss en enormt stor del av hur man ska möta människor, möta Gud och oss själva. Att få stå ansikte mot ansikte med Gud, sig själv och andra människor är väldigt häftigt. Att sitta en kväll under lovsång, känna Gud i hjärtat och kraften i texten och budskapet till Herren! Åh vad jag älskar det!

Hm...

(Att det alltid ska vara lika svårt att komma på en rubrik)
Efter skola, konfa och lite mat står möte med ungdomsrådet på tur. Sen ska jag hinna duscha och panikpacka lite till innan jag kan sova och vila mig inför morgondagen som bjuder på något väldigt specielt. Efter en halv skoldag (3 lektioner) cyklar jag snabbt hem för att äta och sedan beger jag mig till kyrkan, därifrån går nämligen bussen till inget mindre än SKÖVDE! Jag ska på en stor ungdomskonferens som heter face to face då jag hoppas få en massa inspiration och en grym helg med trevliga människor. På måndag kommer jag hem och på kanske tisdag blir det ett inlägg om hur det var där. Du som har twitter kan följa helgen på #f2f11. Ni kommer inte se mig twittra eftersom att det inte går med en tegelsten, men det kommer vara fler än jag där!
Ha en underbar start på höstlovet för det kommer jag att ha!

Något jag undrar...

Det finns ett ord som halva min klass nämner flera gånger om dagen som är väldigt underligt egentligen. Jag förstår nämligen inte det roliga med att ropa "Ägd" efter någon.
Om någon säger det till mig svarar jag bara att jag äger mig själv. Men egentligen så är det ju Gud som äger mig!
Hur som hellst så vill jag veta vad poängen är? Nått positivt måste det ju finnas med det ändå...
Ps Om nån av en skulle ha förmågan att trolla så önskar jag mig fredag, nu! Då drar jag nämligen med ett grymt gäng i en buss till skövde och stannar där till måndagen. Face to Face snart kommer vi!

Smartheten på 50%

Ibland önskar jag att Gud skapat mig lite osmartare eller mycket smartare. Jag är tillräckligt smart för att sätta det jag vet och måste framför det jag faktiskt vill.
Tex: Jag vill sluta skolan och börja leva ett vuxet liv, jag vill ha barn nu. Men jag vet att jag måste gå i skolan, jag måste få en utbildning och en inkomst innan jag kan skaffa barn, villa, volvo och allt vad det nu är. Framför allt så måste jag ju skaffa mig en karl först...
Men nu kommer vi till grejen. Jag är för smart för att göra allt det där som jag vill göra men nånstans vart det nått fel. Jag hade kunnat vara mycket smartare och bara behövt öppnat matteboken, kollat på ett tal och vetat direkt vad jag skulle göra för att lösa det. Jag hade kunnat blivit smart nog att inse varför undvall fått för sig att plåga en massa elever med en hemsk mattebok full av krångliga krumilurer som ska förenklas, men som i själva verket är så enkla de kan bli. Om jag skulle säga till dig att nånting är 5x upphöjt till 7, y upphöjt till 3, gånger 4xz. Hur mycket förstår du då? Datorerna har inte ens tecken till ekvationerna.
Jag känner att jag sitter fast i nått hemskt mellanläge. Jag ser verkligen ingen mening med att kunna förenkla uttryck och lösa ekvationer när man drömmer om att bli hemmafru och pensionär (du förstår att jag inte gillar matte va ?). Men det ska visst vara som gympa för hjärnan och helt ärligt så tror jag nog jag fått lite träningsvärk...
Om jag istället tänker vad jag lär mig bra saker av så är det en massa. Jag lär mig gudomligt mycket av att sitta barnvakt, som jag förövrigt gjorde igår kväll. Jag lär mig supermycket om hur man ska bemöta barn i olika situationer, med olika humör och åldrar. Vilken skillnad det är på att vara trebarns mamma och att ha bara ett barn. Jag kommer ha barn i framtiden så det är såklart det är viktigt för mig att lära mig hur man tar hand om dem på bästa sätt.
Att vara i kyrkan är jätteviktigt för mig. Jag mår bättre, jag lär mig alltid något nytt och vettigt och jag vet att det stärker mig som person.
Att nån gång ta det förbaskade moppekortet jag aldrig blir klar med är något jag behöver göra för en bra framtid. Jag får ett försprång på B-kortet som jag kommer att ha och vara beroende av i hela mitt liv.
Att vara hemma och diska, tvätta, vika kläder, stryka kläder, plantera blommor, laga mat ja allt sånt. Det kommer jag garanterat ha 100% nytta av i framtiden.
Det finns massor av grejer jag måste lära mig som jag faktiskt skulle kunna lära mig i skolan, men som inte ingår i läroplanen numera (tror jag) tex bokföring. Alla ska vi syssla med nån form av pengar i våra liv och vi får inte ens lära oss bokföring i skolan. Det är ju rena skandalen! Där sitter jag i skolbänken med de onödiga träningsrika ekvationerna när jag lika väl hade kunnat lära mig det här med bokföring och annan viktig ekonomi som faktiskt också är matte.
Så nu till frågan. Varför lär vi oss onödiga saker i skolan istället för nödvändiga och användbara?

JAG LEVER IGEN!

Jag har återuppstått! Mitt liv är tillbaka. Nu inser jag så äckligt internet beroende jag är. Vårt modem här hemma dog för några dagar och jag hade ingen chans till att sitta vid något internet. Så jag är hemskt ledsen för att jag inte kunnat skriva något här, men jag har inte kunnat göra något åt saken.
Nu ska jag kolla på extreme home makeover som bygger bla en kyrka, amen.
Sen blir det pan am på tv3play.
Puss på er!

plus å minus

+ Jag har träffat de nya konfirmanderna idag för andra gången, super härligt gäng!
+ K/Gadaffi är död. Han skjöts på plats då han gömmt sig i ett rör. Vad tycker du om att han skjöts istället för att stå sitt kast?
- Jag har två prov och två läxor till imorn.
- Jag har inte tid att göra nånting som jag egentligen vill.
- Jag är så arg på att det finns så mycket onödigt i livet som säkert har nånting positivt, men ändå inte.
Jag är välsigt sugen på att maila en motion till regeringen om att avskaffa matteböcker...

Livets stora gåta- Älska

Om du bläddrar i kategorin tänkvärt så hittar du ganska snart "Livets stora gåta- glömma" och om du bläddrar en bit till så hittar du "Livets stora gåta- förlåta". Det har blivit lite som en serie i tre delar och nu kommer den sista, älska.
Just nu så sitter jag på mitt rum och har det mysigt med tända ljus och lugn musik. Låten som just spelades på spotify avslutades med "När löven faller av och kvar är vi, då vet du att jag älskar". Vad kan menas med det? Jo, jag tror att det kan vara så att när löven faller, då dör allt det levade. Sommaren, den fria sommaren dör ut, växterna som levde och blommade så vackert dör. Det kanske ska symbolisera slutet på något sätt. Och kvar är vi. Ja om "vi" lyckas komma till slutet, genom slutet tillsammans så vet du att jag älskar.
Jag tänker att om du har förlåtit någon, du har glömt händelsen så den inte längre gnager inom dig. Är du klar då? Nej, det är nu det svåraste kommer, att älska. Att verkligen våga älska någon som gjort något dumt. Dumma saker gör vi ju alla och nån älskar du redan, det vill jag lova. Men att våga säga till en person "Du är förlåten, jag har glömt det nu. Det har gjort mig starkare och du är en fin människa innerst inne." För jag tror det är precis det de gör, mig som person starkare. Man brukar säga att de som inte dödar en stärker en. Och jag tror minsann det ligger nått i det.
När jag säger älska så menar inte jag att du ska gå och bli kär i alla som gjort något dumt mot dig, absolut inte. Men det är lätt att döma en människa för något den har gjort istället för vad den kommer att göra. Jag tycker alla är värda en andra chans. Vad skulle Jesus tycka? WWJD? Skulle Jesus våga älska en människa som gjort något nästan oförlåtligt? Jag tror Jesus skulle göra det och jag vet att Jesus vill att vi ska göra och vara så som han var och är. Han vill inte att vi gör saker som vi inte kan stå för och sånt som vi vet är fel. Han försöker hela tiden lära oss vad som är rätt och hur vi ska bemöta, behandla och hjälpa människor runt oss. För det var de han gjorde, han hjälpte alla som behövde hjälp och det är vad vi, vi som hans lemmar ska göra nu.

I hate you, I do!

Hatar är ett väldigt starkt ord som jag nästan önskar att det inte fanns. Det används alldeles för mycket i fel sammanhang. Men nu känner jag verkligen att jag skulle vilja ha ett starkare ord än så... För att göra detta till ett textligt diagram (bara för att vi ska prata matte nu) så började mitt matteliv för bra och sen helt fel. Jag låg sist i klassen i matte, egentligen var det nog för att jag redan kunde allt och då fanns det ju ingen bra anledning till att jobba. Så ett sommarlov i trean eller nått fick jag jobba en halv mattebok bara för att jag låg efter. Sen låg jag först i matte och var nästan bäst i klassen, till och med sjuan. I åttan segade jag mest eftersom att jag inte behövde jobba när jag redan låg före de flesta andra. Och nu i nian, vilken mardröm! Jag försår ingenting, eller jo dem svåra uppgifterna, eller de som ska vara svårt kan jag, men grunderna förstår jag inte alls. Och jag erkänner att jag inte anstränger mig så mycket jag skulle kunna göra för att lära mig det heller, men det känns onödigt på något sätt. Matten handlar nu om att förenkla allt så mycket det går och det är precis det jag försöker göra, enda problemet är att jag och författarna av matteboken inte tycker samma saker är enkla. Mitt nyaste försök till att på nått sätt vinna över mattebokens siffror och bokstäver är "Gör först och tänk sen". Jag jobbar alltså med att förenkla uttryck och ekvationer och sånt som är superkul (ni hörde min irroni där va?). Men anledningen till att man har X,Y,Z mm är ju för att man inte vet vad som ska stå där, alltså skriver du det innan du försökt med de du skriver. Om du istället gjorde först och skrev sen så skulle du kunna skriva tydligt vad det var istället för att krångla till det med en massa "hemliga tecken". Hemliga tecken är bara kul irl och inte i böcker.
Så mitt nya motto är Gör först och tänk sen.
Självklart förstår jag ju att det inte skulle funka med allt men jag och matteboken har en tävlig nu och och tänker inte ge upp. Jag tänker inte förlora mot något som inte ens har en hjärna...
Nästa inlägg ska handla om kärläk och att älska. Håll utkik imorrn så ska jag försöka hinna skriva det då!
Ps Om inte ordet "Hata" skulle finnas så skulle inte heller "älska" finnas. Och vad vore livet då? Jo de kan du läsa om här om nån dag!
Vi hörs!

En bön

Käre Gud
Jag vet att du finns så varför kan du inte bara visa dig?
Du vill ju att alla ska tro på dig
så varför kommer du inte bara och hälsar på?
Ingen skulle kunna säga att du inte finns
om det träffat dig.
Snälla Gud gör personligen att besök i Tierp imorgon,
det blir kul!

Amen

Sedan sist...

Torsdag: Var i kyrkan och träffade de nya konfirmanderna som jag ska vara fludder åt. Det lär bli ett höjdar år!
Fredag: Förberedelser till lördagen och mycket trevligt prat.
Lördag: Innebandy DM i Gävle.
Söndag: TRÄNINGSVÄRK! Kompisgudstjänst som gick riktigt bra, att vara talkshowledare är så sjukt kul att du bara anar! Saknar ni en talkshowledare till något så ställer jag upp. Det är verkligen jätte kul!
Jag hittade till och med kompislåtarna på spotify och här är länken: KOMPIS!
Puss på er!

Förstaambulansen

Jag läste nyss en berättelse som heter "förstaambulansen" och som handlar om en trafikolycka då en barnfamilj kört av motorvägen och är allvarligt skadade. Den handlar om att prioritera och att välja rätt ordning. På en olycksplats är det lätt att tänka att den som skriker högst har ondast och behöver hjälp först. Sant, den som skriker högst kanske har ondast just då, men vem är i störst behov av hjälpen? En död eller halvdöd människa som är helt medvetslös kan ju inte skrika, betyder det att den behöver mindre hjälp? Nej, just det.
Jag tänker liknande när det gäller Gud, det handlar om att se och göra i rätt ordning. Vi tar som exempel vem som först behöver bönesvar, den som tänker hoppa framför tåget som kommer om fem minuter eller den som vill ha hjälp med att kratta löven i trädgården? Vi säger att Herbert har massor av löv som han vill bli av med, han fixar inte att göra det själv men han vågar inte fråga någon om hjälp. Herbert ber jättemycket och verkligen skriker till Gud om hjälp med att kratta löven.
Så har vi Gertrud. Gertrud är självmordsbenägen och planerar att hoppa framför tåget som kommer och passerar om fem minuter. Gertrud behöver verkligen hjälp, det vet hon fast hon är lite för orolig för att be om den. Hon har tänkt att om Gud finns så måste han hjälpa henne, men bara nån gång sådär.
Gud står nu inför ett svårt val, han hinner bara svara på en nu för sen ska han och Jesus ut och äta (nej, men han hinner inte mer än en i alla fall säger vi). Då måste han svara på Gertruds svaga bön och rop på hjälp före Herberts skrikande och höga bedjan om hjälp. Nu fixar Gud så en kvinna från kyrkan möter Gertrud då hon är på väg mot bron hon tänker hoppa ifrån. Kvinnan ska till kyrkan på bönegrupp och stannar sin bil för att fråga Gertrud om hon inte ska föjla med? Gertrud tvekar någon minut men kvinnan övertygar henne och hon följer med. När dem passerar bron ser Gertrud tåget åka och tacksamt kliver hon in i kyrkan då hon vågar berätta om sina problem och hur hon planerat sin dag egentligen. Hon slår alla med häpnad och Herbert som var med i gruppen suckar över att inte han fått bönesvar. Men han bjuder Gertrud hem till honom dagen efter för att dricka kaffe och låta henne berätta mer om hur hon känner sig. Hon ser alla löv på Herberts trädgård och kommenterar att det måste vara mycket att göra. Herbert som tidigare inte vågat vara ärlig och erkännt att han behöver hjälp säger då att han tänkt ta tag i det på eftermiddagen och sedan forsätta över helgen. Gertrud utbrister att hon gärna hjälper honom eftersom hon ändå är arbetslös.
Den natten kunde Herbert sova riktigt gott, tacksam för att han fått hjälp med sin börda.
Jag tror det löser sig även om det tar lite tid. Jag tänker "kvalitét och inte kvantitet" samtidigt "Bättre sent än aldrig". Bra svar kanske tar lite tid. Och se Gertrud gick från självmordsbenägen till ängel. Det är aldrig för sent att göra det som är rätt.

Det spelar ingen roll...

Efter att ha läst lite i två andraktsböcker jag fick i doppressent har jag insett att egentligen så spelar det ingen roll om Gud finns eller inte. Du som är en stamläsare av min blogg vet att jag tillbringar väldigt mycket tid i kyrkan och åt Gud och du tycker kanske att den tiden är slöseri. Du som läser det här och inte tror på Gud tycker kanske att det här med kyrkan är ett riktigt dumt påhitt? Och när jag säger att det inte spelar någon roll om anledningen till att jag är där så mycket finns eller inte så tror jag din teori stärks.
Jag tänker såhär att Jag mår bra av att vara i kyrkan. Antingen hade jag varit ute på Tierp och supit eller så hade jag suttit hemma med mina föräldrar, druckit vatten, ätit halvruttna äpplen och kollat på nyheterna kl 19 och sedan gått och lagt mig, typ om jag inte var i kyrkan. Antingen skulle jag vara illa ute eller deprimerad. Men i kyrkan har man roligare än någon annanstans och man umgås med grymma människor på alla sätt och vis. Du som läser det här hade aldrig gjort det om inte jag hängt där jag hänger. Jag är ju den jag är nu, jag är inte perfekt men jag hade kunnat vara mycket värre.
Samtidigt som det känns fel att säga att jag vet, så gör jag det. Det heter ju inte tro för ingenting, men att bara ana och tänka "kanske" hela tiden klarar inte jag. Jag har för mycket kontrollbehov och måste veta mer. Jag har haft stunder då jag tänk att "nej, Gud finns nog inte ändå för då skulle han ha gjort nått bra nu.. osv" Jag har haft dagar då jag tänkt att nej nu slutar jag tro på dig Gud. Men jag kan aldrig komma på en kväll som jag gått och lagt mig utan att be. Nånstans i bakskallen på mig sitter en god vana om att alltid be till Gud innan jag somnar, alltid! Och det sitter kvar. Hur ska jag kunna sluta tro när jag inte kan sluta prata med Honom jag ska säga att han inte finns? Lite flummigt men ni förstår, det funkar ju bara inte. Jag är liksom fast, och det är jag glad för. Jag är döpt nu och det hade jag aldrig varit om inte jag nånstans i min hjärna vet att det finns en Gud, att min Gud finns.

Ordspråksboken

Ni vet hur kul det är med ordspråk. Massa spännande fraser som man egentligen inte förstår. Lite jobbigt är det också faktiskt. Men vet ni vad det coola är? Det finns en bok med bara en massa ordspråk! Hör och häpna det blir bara bättre, det står i bibeln. Ordspråksboken i bibeln. Grymt va?
Jag tänker ge er ett smakprov, resten får ni läsa själv. Den står i gamla testamentet mellan psaltaren och predikaren.
1:20 Visheten ropar högt på gatan, på torget hörs hennes röst

3:1 Min son, glöm inte vad jag lärt dig, bevara mina bud i ditt hjärta.

4:1 Hör er fars förmaningar, barn, lyssna och kom till insikt.

4:25 Rikta blicken rakt framåt, se det som ligger framför dig.


Hemlisen

Är ni nyfikna? I doppressent av Fia och Amanda fick jag en blind date. Jag har försökt luskat ut vem, hur, när vad, ja typ allt men jag lyckas inte. Jag vet bara att dom två kommer vara med och fota en del.. så jag vet inte mer än det här:
Jag är lite nervös om man säger så... riktigt spännande må jag säga!
Undrar just vad det här är för kategori..? Älskvärt eller ja det får bli bilder eftersom att jag la upp bild på kortet med! ;)

Dopbilder

Här kommer lite bilder från dopet som jag snott av Cissi på facebook! Tack för att du inte dödar mig för det Cissi!
Det började med klippning av mina lägerband.
I kyrkbänken
Glad Malin precis nedkommen i dopgraven
Nydöpt Malin!
Nydöpt Simon
Halvdöpt Calle och på alla bilderna en väl fokuserad Maria. Det kan inte vara lätt att döpa eller!
Hur cool bild som helst! Martin döps
Cecilia dopbekräftas!
Mottager dopljus och dopintyg
Underbar dag!

DÖPT!

Igår skrev jag mitt sista inlägg som odöpt och här kommer det första som nydöpt. Kl 18.00 hade det samlats runt 90personer i borgenkyrkan för dophögtid. På första bänken satt jag tillsammans med Simon, Martin, Calle och Cecilia och Maria såklart. Det lästes många bibelord och vi hade valt varsit som någon anhörig skulle läsa upp, för mig läste farfar ur Galaterbrevet 3:17-18 Är ni döpta in i kristus har ni också iklätt er kristus. Nu är ingen längre jude eller grek, slav eller fri, man eller kvinna, alla är ni ett i Kristus Jesus. Och så lag han in en liten specialare och läste de bibelordet han läste på min barnvälsignelse för femton år sedan, tyvärr har jag inte bibelstället på de men det var de klassiska då lärjungarna visar bort barnen och Jesus säger ifrån.
Det jag tyckte var speciellt var att när jag var till farmor och farfar i onsdags (?) så var dem båda väldigt tokförkylda. Jag kände dagen efter att jag var lite skrovlig i halsen och tänkte att om jag blir sjuk till dopet så vill jag inte döpa mig för så tänker jag sluta tro. Jag bad att dem skulle bli friska men räknade aldrig med att de skulle orka komma. Imorse var farmor ut till mamma och pappa och sa att farfar piggnat på sig på morgonen och räknade med att kunna läsa ändå. Då insåg jag till 110% att jag varkligen skulle få ta mig ett dop(p) i kyrkan men handen på hjärtat.
Jag är så glad nu, riktigt superlycklig! Och till råga på dopet ska jag imorrn tillsammans med Richard, Calle, Simon, Martin och Cecilia gå med i församlingen. Är det inte underbart?
Tack alla som förgyller min helg så!
PS under söndagen eller måndagen ska ni få veta en liten hemlis. Så håll utkik! Puss!

Det smäller, det smäller

Nu är det inte ens 24h tills det smäller. Åh vad spännande det kommer bli!
När jag bestämde mig för att döpa mig så tänkte jag den förbjudna tanken som jag skulle vilja kalla den. "Vad ska alla andra säga?" Jag satt och grubblade på bra argument mot kommentarerna "Äh, kristet skit" och "Det är väl bara för småungar, haha". Jag tänkte att hur sjutton ska det här gå?
Dagen kom och det blev officiellt i skolan, jag var nästan redo för all kritik då jag möts av "Åh, men gud va spännande!" och "Vad kul, får man komma?" Positiv överraskning och en stor tacksamhet. Det är inte meningen att man ska behöva försvara tron hela tiden, bara stå upp för den.
Har du inget för dig på lördagkvällen (8/10) kl 18 så titta gärna in i Borgenkyrkan. Alla är välkomna!
OBS det här är antagligen mitt sista blogginlägg som odöpt, förhoppningsvis kommer inläggen och mina gudsupplevelser bara förbättras och bli intressantare!
P.S Fia har nu fått den stora äran att imorgon, innan jag döper mig, klippa bort mina lägerband. Mitt förflutna ska lämnas, jag ska dö och åter uppstå.

Två dagar kvar!

Om två dagar, exakt på minuten är jag helt nydöpt. Om ganska exakt 45 timmar (när jag skrev det här) kommer jag kliva ned i dopgraven i borgenkyrkan och bli döpt. Jag ska döpa mig, jag ska göra något jag inte riktigt fattat än. Jag är superlycklig och jätte nervös. Tänk om jag får kallsup, tänk om jag ramlar i spiraltrappan, tänk om jag inte hinner klä på och sminka mig på dem där fem-tio minutrarna jag har på mig. Tänk om jag ramlar eller nått annat pinsamt. Men tänk om det blir helt perfekt! Alltså jag vet inte vad jag ska tro, tänka, känna jag vet ingenting. Fast ändå är läget under kontroll. Det är en skum och fantastisk känsla. Åh så spännande!!!

Lyckliga liv!

På torsdag är det återträff med konfan.
På lördag ska jag döpa mig.
På söndag ska jag gå med i församlingen.
Nästa lördag ska jag spela innebandy DM i Gävle.
Nästa söndag ska jag vara talkshow värd på kompisgudstjänsten.
Ledig helg
Sista helgen i oktober ska jag åka på FACE TO FACE som är en stor konferens i skövde! Grymt!
Puss på er vad glad jag är nu!
Foto: Sofia Edén

GALet

Mina väckarklockor...
Nu Kolman, en bild!

Livets stora gåta- glömma

Det äter upp dig från insidan. Du plågas genom vardagen då smärtan tränger på. Du fäller en tår. Det var en jobbig tid, det är en jobbig tid...
Tidigare i kategorin tänkvärt har jag skrivit om livets stora gåra- förlåta. Nu har jag blivit önskad att skriva om att glömma. Livet har många gåtor, många viktiga frågor vi ställer oss och beslut vi måste fatta. Vårat privatliv, vårat skolliv/arbetsliv, vårat fritidsliv och vårat familjeliv har sina prövningar och motgångar. När verkligen allt, 100% är på plats tror jag att vi kommer dö. Jag har fått för mig att det är de vi strävar efter, som att bli fullbordade.
I vissa prövningar hamnar vi i siutationer vi helst av allt vill undvika, svek och smärta. Sånna sprickor som inte syns på röntgen, utan bara i rätt persons ögon. Situationer och händelser vi faktiskt måste glömma, våga lämna. Jag tror det är tre steg i "återhemtningsprocessen" som jag nu kallar den.
  1. Förlåta
  2. Glömma
  3. Älska
Först sker händelsen, du förlåter. Sen går du och tänker på det där, lite långsint sådär. Du måste glömma. När du förlåtit och glömt måste du våga älska. Våga vara den modiga, ärliga som visar att alla får vara som de är och alla är värda en andra chans.
Om vi kollar tillbaka i bibeln så handlar det faktiskt om att glömma där också. Gud blev tex väldigt arg då Adam och Eva åt av äpplet, men Han förlät dem och inte återkommer han mycket till att dem var så dumma som inte löd hans ord? Nej, han gav människan en ärlig chans och såg det positiva i det. Något lär du dig alltid! Gud vill inget annat än vårat bästa och INGEN mår bra av att vara konstant arg. Jag som verkligen kan bli arg kan säga att det går över ganska snabbt (syskon är undantag). Och det är naturligt, jag tror inte ilskan är uppfunnen för att stanna utan för att som döden besegras! Du mår bäst av att låta det gå!

Måndag!

Jag känner att nu har jag mycket att skriva om. Min klass eller i alla fall delar av den vill gärna synas mer här, så dem kommer ni får läsa mer om snart. Jag ska skriva om livets stora gåtor, men också om dopet och församlingen som jag båda kommer inblicka stort i nu i helgen. Det ska bli spännande och sjukt kul!
Nu kollar jag på ensam mamma söker, bästa programmet ever alltså! Och lite te till, mh mh mh!<3

Änglalikt

Fredag: (för att göra en lång historia väldigt kort) Tonår, Amanda missade tåget så vi var några som följde henne till nästa. Vi blev då "attackerade" av ett alkoliserat ungdomsgäng. Men vi var alla kyliga och Richard lyckades ta oss ur vår lilla knipa. Gud var med oss!
Lördag: Ingen sömn då vi övernattade i kyrkan. SMUs höstmarknad och jag somnade kl 20.
Söndag: Vaknade halv nio och åkte vid tio med Alice, mormor och morfar till Gävle på gudstjänst med barnvälsignelse för min lilla ybergulliga syssling, Majken. Träffade Änglarna Linda och Hanna och en massa släkt.
En änglahärlig helg!