UPPSTÅNDEN!

Jag är så himla glad för livet är så fint. Denna helg har verkligen cirkulerat kring två saker. Att Richards mamma fyller 50 och Jesus. Jag har pratat om påsken, först i klassen och sen i kyrkan. Sett en musikal i Örbyhus och lite film på tv. Stått i köket och först böandat sås, skalat potatis och rivit vitkål och sen diskat och pyntat maten för servering. Det är en glädjens helg och jag är så fantastiskt glad för det finns så mycket fint och gott! På köpet kommer ett påsklov som beräknas avslutas i Stockholm med mina fina flickor. Tack gode Gud för livet och alla gåvor som det ger!


Leédet, Lyckan, Barnet

Jag har aldrig tidigare reflekterat över denna dags viktighet. Idag är det Marie bebådelsedag vilket innebär att det är idag som ängeln Gabriel kom till Maria och berättade för henne att hon ska föda en son fram emot Jul. Fast det är en egen historia som jag tror att varje människa i alla fall har lite koll på. 
 
Det var inte förän igår kväll då Cissi ringde mig vid 22 tiden med inledningsfrasen "Malin, jag kom på för typ en kvart sedan att jag har barnrutan imorn". -Jaha, sa jag -Vad är det för tema? Cissi svarar att det är Marie Bebådelsedag och ideérna till denna barnruta svävar ut åt alla möjliga håll som de normalt sätt gör när man börjar planera efter tio en lördagskväll. Resultatet blev till sist en dialog om stolthet över vad man skapat. Att människan är Guds mästerverk och att han älskar oss just för att vi är skapade till att vara hans barn. Det blev en fin barnruta men innombords jublar jag fortfarande av glädje över att Maria, Jungfru Maria, idag möts av det jag tror är det finaste budskapet någonsin. "Du ska föda ett barn". Om inte idag hade existerat hade ingen människa på jordens liv sätt ut som det gör. Det kan man förståss säga om varje dag, men jag tycker ändå att idag är lite extra speciell. Jag tror att alla människor på jorden på nått sätt påverkas över att vi snart firar påsk. Jag tror att alla människor på jorden på nått sätt påverkas över att vi firar Jul. Jag tror att hela mänkligheten är påverkad av att kristendomen faktiskt finns. Och om vi tänker efter så hade inte Julen, Påsken, Kristihimmelsfärd, Advent, ja alla olika tillfällen vi tycker lite extra om, över huvudtaget existerat om inte ängeln Gabriel kommit till Maria den där dagen för 2013 år sedan. För Jesus hade aldrig kunnat uppstå om han först inte dött. Han hade aldrig kunnat dö om han inte fötts OCH han hade aldrig kunnat födas till den han var och är om inte Gud idag för 2013 år sedan valt ut Maria att bära hans son. 
 
Oavsett om du är kristen, troende eller inte så är du påverkad av det här. Våran kalender baseras på det här. Våra skollov baseras på det här. Vårat Svenska samhälle är i grund och botten uppbyggt med Jesus som Herre. Så oavsett om du tror eller inte, om dina förfäder trodde eller inte så påverkar det dig. För jag tror att allt som vi människor gör påverkar, gör skillnad, har en mening och betydelse. Jag vet att kyrkan i tidigare år var väldigt stor och väldigt kulturell och jag vet att om inte kyrkan varit med och tagit så många beslut på 1800-talet som den gjorde så hade det sett annorlunda ut nu koch det skulle kunna ha lett till att jag över huvudtaget inte skapats. Om inte samhället hade haft den grund som det har så hade du kanske inte funnits, dina föräldrar kanske inte hade träffast på de där stället om inte omgivningen och normerna och värderingarna såg ut som de gjorde. 
 
Oavsett om Jesus vandrat på jorden eller inte så är det galet många människor som har trott och fortfarande tror på det och det har varit en drivande faktor i allt runt om. Och för att jag ska kunna tro på att Jesus vandrat runt så måste Jesus också fötts och idag börjar äventyret som kom att förändra hela värden. Det är sant, även om det bara vore en saga. 

#VVV13

Tierp arena har bestulit borgenkyrkan på event. Även om det aldrig egentligen stämt att säga att våga välja väg är Tierps störtsa händelse, så är det omöjligt att kunna påstå det nu. Arenan segrar med flest människor på samma ställe på jorden i Tierp. Jag tvekar inte en sekund på att änglarna omringar arenan, men det finns rakt inget tvivel på att kyrkan under helgen har kryllat av änglar. Det är fantastiskt fint.

Själv har jag hostat, nysit, gnällt, slöat, febrat av mig. Ja, mått rätt dåligt helt enkelt. De händer alltför ofta numera. Det är mycket oklart varför, men jag har nog aldrig varit sjuk såhär ofta som jag varit på sista tiden någonsin förut. Jag har till och med tappat räkningen. Sist jag blev frisk sa jag "Nu får det vara nog för iår" men det var för mycket sagt. Men är det något jag aldrig lär mig så är det nog att hålla tyst. Men nu säger jag en gång för alla. Detta 2013 har haft en fin början, men sjukdomen har erövrat för mycket. Resten av tiden under detta år vill jag vara frisk. Jag önskar mig genuin friskhet! Amen